Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] HT第三隻狼人 - 第四頁新增換件故

Good Report :71:
Thanks for your sharing and details report.
呢d 先係忠實報告! 支拎
頭像被屏蔽

回復 8# JohnnyM

今日上SB取此圾垃, 要求開盒check時位四眼哥仔黑口黑面, 問佢可唔可以check吓對襪, 佢竟然四圍問人對襪在那裹, 唔通帶係頭咩聰明哥, 之後知道要開膠盒後就叫我自己行出去搞(手指向門外), 我@#@#$@#, 我問佢回家如果發現缺件係咪無得取回, 佢先話無, 然後又話睇情況, 當時成間鋪三四個收銀得兩台客, 盒巳開, 只要多花十秒開個膠嚟睇吓都叫我過主, 左住呢位四眼哥同同事吹水既時間, 我真係感到好內疚。

回復 50# chankb

係未塊面好白個位?

我都有訂,,但都係決定賣左佢,,,,,,,,,,,,
完成明白師兄感受…
回復 51# E神

好似係, 下次見到留意吓呢位仁兄高姓大名。
回復 53# chankb

應該都係佢,
因為sb大部份都好好禮貌,
唯獨呢位仁兄。。。。
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復 56# manka

師兄好「英」!其實廢青未必係寸,只係唔識表達同應對,HT有冇同佢地培訓?

呢隻比人彈到飛右起,稍後又有超VlP價?
就算係義功都要識得表達同應對, 何況當值時每一分鐘都係收緊人錢.
不過我見過香港做零售既好多都好有禮貌, 無貨又同你check分行, 又唔黑面換貨.
除非老闆好刻薄, 人工低福利差. 員工想唔撈喇.
舊鋪D人係吋D, 新鋪就好少少, 不過要為左公仔褲當眾成發火, 就真係留番比你威飽佢

我上去換左了,有故講{:1_203:}

話說聽各位師兄講完之後,我番屋企仔細check多次隻狼人,
最後發現佢... 竟然... 型到一隻腳有襪一隻腳冇:47:
拎上SB換,門口肥肥地個哥哥仔正正常常好聲好氣招呼,
同佢講有野換,佢禮貌地請我行去換野個「窗台」,
埋到去,裡面坐左條熟口熟面四眼黑面神,舊人來的,
我懷疑同上面位師兄講既係同一個人。

條友木無表情零招呼,算,大大話話幫襯HT次數不下半百,
上去買野、換野o者,又唔係交心,我拎隻野出唻,Show佢睇少左隻襪。

「咁你要留低聯絡資料。」原來黑面神識講野
「o下?」
「我地唔會換Part屎。」
「換?我要補野,唔係換野喎。」
「留低資料,我地要問廠補,到左通知你拎番。」
「你地好意思咁樣煩個客?」

然後經典回答出現:
「呢個係廠問題,唔係我地問題。」

聽完,唔知俾咩反應,冇嬲,因為我開始懷疑自己同緊個低能交談,
對呢類人,一唻要包容,二唻驚唔知講錯乜野會挑動佢神經,
一陣衝出唻斬我就無謂。

「乜野叫做廠問題?家陣間廠收我錢定你地收我錢?」佢唔出聲
「間廠既失誤要個客承受,你覺得合唔合理?」
佢繼續粒聲唔出,但就劉以達咁款飄左入暗處,良久,拎左隻全新狼人出唻
「即係點?成隻換?」我開口先,佢又贏多仗
「係,唔換件。」
我笑左笑,不屑果隻,拎起,Check完,齊野,走。

走時,男性本能,慣性「鴿」向售貨位既姐姐仔,
四目交投,佢如常報以業務用親切笑容,
離開SB前,肥哥哥再親切地say good bye.

成件事,我見到HT既服務斷層。

舊既唔去新既唔唻呀,Howard,有淤血就清快D啦,
還是你特登安排黑面神負責換野,搏D客"知難而退"呀?