Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 食 水 太 深 ! !

10周年舜 獵戶一跟一,  兩舊半走獵戶,蝕到入晒肉, 每隻唔見2魚4, 10周年舜起碼要賣8魚幾先COVER到.
redfish 發表於 3-2-2014 05:20 PM

嘩,睡記lee D ”羅家英”式的賣貨手法,變相要玩家補貼。
嘩,睡記lee D ”羅家英”式的賣貨手法,變相要玩家補貼。
步京暈 發表於 3-2-2014 05:29 PM

佢地慣性做法, 見怪不怪.
鋪家唔想食死貨, 可以唔返行貨.
如玩家死都要買行貨, 就冇得選擇了, 羊毛出在羊身上, 死貨的損失, 一定係由玩家補貼.
玩具要批7算⋯⋯ 咁模型而家㧗幾多?
roundbun 發表於 3-2-2014 01:32 PM

模型批幾多我都唔知...
不過紅魚大大已解答...
好似我玩開RG,見好多鋪頭過一排又返D貨...
有時又會減下價...
就好似魚紅大大所講,唔急玩可以遲D先入...
佢地慣性做法, 見怪不怪.
鋪家唔想食死貨, 可以唔返行貨.
如玩家死都要買行貨, 就冇得選擇了, 羊毛 ...
redfish 發表於 3-2-2014 05:53 PM

Brother,小弟想問下,合金魂GX-59會再版,睡記的批價大約是多少呢?又需唔需要食死貨呢?
Brother,小弟想問下,合金魂GX-59會再版,睡記的批價大約是多少呢?又需唔需要食死貨呢?
步京暈 發表於 4-2-2014 01:10 AM

出貨月份的上一個月先有較準確的批價, 如要食死貨, 通常派貨前一星期先知, 間中會一個月前公佈.

如果和大和號批價一樣, 會是66算
出貨月份的上一個月先有較準確的批價, 如要食死貨, 通常派貨前一星期先知, 間中會一個月前公佈.

如果 ...
redfish 發表於 4-2-2014 08:25 AM

非常感謝brother回覆,明白晒。

大家就看看,各店家的開訂,訂價吧!
EX薛安訂價658!! 簡直進取到冇朋友!!

作為消費者, 玩玩具都成10年光景, 以前玩具一向5至6算左右售價,所 ...
遊俠 發表於 30-1-2014 11:18 PM

真看不岀閣下所講那𥚃是客觀事實,既然認為有人會降價求售,那岀post有什麼目的?
依幾年見到D人開價..已經好耐無訂...
請願行多幾間睇邊間平...
或者等埋d佢地散貨先入...
唔想俾依家開始壟斷既耍~~
賣幾多隻先夠交租,食 水 太 深 應該係業主或地產商!
如果標高批發價10~20%都叫食水深,不可接受,那麼這位仁兄相信實在不太適合當今社會,應自己調理農務,放牧,自給自足算了,因相信沒零售商是他可以接受的。

不知為什麼有些人真的可以看得自己那麽“大”, 連商店的定價也想控制,但又不知如何計算成本,當然又會說店鋪賺蝕與我何干?但又要鬧人炒價?與一些玩玩具玩到上腦的一班一樣,說什麼消費者責任,對生產商指指點點,大吵大鬧,以為有什麼驚世猛料提供,說穿了不過是從互聯網找來幾張劇照左圈右圈,真以為全世界得你有得上網?這些劇照只得你有?生產商便沒有?真難得他們可以這麼自我陶醉!還經常用一些道聽途說的消息,問他誰人說你知,講唔出!如何証其真偽?答你“心照”!真枉其父母親供書教學,心照也可拿出來,人唔笑狗都吠啦!些少求證也不做便當事實?香港教育真失敗至此田地?
想玩就買, 唔想冒炒價風險就訂, 唔想先駛未來錢就買現貨, 現貨太貴嚇親人就唔買...
係度出post人地唔會減價就你架
不如試下訓係人地門口抗議啦
输打赢要的心態:67:
如個别鋪頭貴, 你嘛咪鬼買咯, 你買的個間, 種有你的理由:36:
EX薛安訂價658!! 簡直進取到冇朋友!!

作為消費者, 玩玩具都成10年光景, 以前玩具一向5至6算左右售價,所 ...
遊俠 發表於 30-1-2014 11:18 PM

你見到所謂的"價錢",入面包含的"成份"有好多,入貨價只係其中一種,d舖頭食水深唔深,我唔敢肯定,不過從閣下的片面論點,我好肯定閣下真係入世未深囉!