Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 食 水 太 深 ! !

回復 15# 玩具天王

引哂啲蛇出洞添...{:1_203:}

$500 MARKUP 20+%都大開眼界嘅老細們, 不如十三四算賣貨啦, 錯怪你添, 食得咁少,係咪?

歡迎多啲真正嘅'玩具消費者'入嚟發表吓意見, 唔好'一面倒'只係得班老細'爭取'自己所謂嘅'合理'利益/回報.
和平討論, 點解咁多媽X聲音(有人媽X? 大開眼界)呢...:35:To oscarf000000: 成本係上漲, 同時間, 日匯亦下滑, 等於一個天秤, 接近互相抵銷.
你會見到舖頭間取貨不均, 小店量少, (商業模式, 行自然有可能眷顧大舖)  但售價依較連銷式經營便宜, 幾十蚊, 所謂先前有人提及500 MARKUP 100 比人話貴而大開眼界一樣, 是否無知說法大家判斷. Profit 要有, 但要公道.
當然食水太深,買玩具應該唔駛錢之餘鋪頭仲要倒貼翻幾舊水比你{:1_214:}
合理價先會買/訂
新年快樂
依都好多玩具老世日日睇㗎,係邊個自行判斷,老世唔好打頭呀。
而家孤注一扭咁既訂價,簡直農曆新年趕客價,自從上年15機事件及最近亂黎開訂,一早已放棄幫襯
路人搭詘,如個別商店貴就叫做炒,但個個都係差唔多就叫街價喎。同埋舖向批發落訂係幾個月前喎。
根本宜家D價都亂黎
eg. 孤仔D女神亞版都要九百:53:
出面D鋪日版都跌到八百有找
佢定價和批發價高咪唔買囉
好似依隻咁我死唔信佢唔再版
到時隨時七百有找{:1_203:}
你嫌貴咪等現貨囉
唉,貴咪唔好買law......香港衣食住行有邊樣唔貴嫁香港人:67:
無計喎,一扭而家高價開訂,到貨平左都依返舊價賣。嘩我都唔明,仲有人敢訂????
根本宜家D價都亂黎
eg. 孤仔D女神亞版都要九百
出面D鋪日版都跌到八百有找
佢定價和批發價高咪唔買囉 ...
san328 發表於 31-1-2014 10:42 PM

而家個價咪做緊七百有找
無計喎,一扭而家高價開訂,到貨平左都依返舊價賣。嘩我都唔明,仲有人敢訂????
水水的基地 發表於 31-1-2014 11:50 PM

其實你有冇係呢間訂過野???
訂價高過現貨價...
埋單係計現貨價而唔係訂價的...
我相信每個幫襯過呢間既都知...
再者依家呢個價叫高價???
咩價先合理???
唔好意思,在下不是生意人,不過明白一個道理:做嗰行生意賺唔到錢,最終只會令該行業變得息微,,,,:42:
點解我行過啲細檔仲貴過大檔架:time:
有無攪錯!魚幾隻光牙又唔見有人開post話良心店(邊間都好啦),貴就識得嘈,插就無人講:DD