Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 食 水 太 深 ! !

排唔到iphone 係apple 問題。買唔起a+ 係政府責任。HT 難買係炒家無良。
一間舖頭幾錢賣件貨唔係舖頭自己定都應該由總經銷定,幾時輪到個客定?
想要一樣野,就一定要付出,越多人爭就越要付出更多,連呢個道理都要人教?
有錢唔可以賺盡,蝕就可以盡蝕?真係天真得咁緊要?定係別有用心?
咁,即是進取店,賺一隻一舊,都幾和未。
步京暈 發表於 31-1-2014 09:47 AM

其實一間鋪你覺得可以賣到幾多隻, 又或者 d 小鋪可翻到幾多隻呢
一隻一舊基本唔夠比人工同鋪租啦...

和未的只會係笨大 同 睡記 姐
一扭頭號對家出post?:78:
總之俾人賺錢條氣就唔順啦
最好鋪頭蝕賣俾我
或者唔使錢{:2_295:}
我朋友直頭痴線,佢話唔止玩具,最好買所有野都買一送十,
佢講到明唔會做零售業,唔想俾人以其人之道還返俾佢,
佢只想賺人地錢,唔想俾人賺 :x
其實我覺得樓主都幾奇怪...
成日講以前係點以前係點...
點解唔講下衰記依家批價都七算呢...
一隻7500YEN ...
小堅 發表於 31-1-2014 01:28 AM

玩具要批7算⋯⋯ 咁模型而家㧗幾多?
有無攪錯!魚幾隻光牙又唔見有人開post話良心店(邊間都好啦),貴就識得嘈,插就無人講
sumissum 發表於 1-2-2014 09:36 AM

啱呀啱呀:38:

代理迫店食死貨最不能原諒, 零售店入貨,㨂 A 及C餐, 但批發硬性規定要食晒ABCD 才供貨,有違自由市場原則呀
玩具要批7算⋯⋯ 咁模型而家㧗幾多?
roundbun 發表於 3-2-2014 01:32 PM

模型是另一種計法, 暫時是最抵玩的BANDAI行貨, 百貨批價會貴D, 玩具店有分等級, 不過都平過百貨. 為了打擊水貨, 出貨兩星期後, 批價會再減, 街價5幾算是絕不出奇, 所以唔急砌, 等兩星期模型會平好多.

Tamashii貨沒有出貨兩星期減價的優惠, 因為Tamashii貨唔同模型, 模型是不停再販不停有補貨,

就算Tamashii貨, 都唔係全部一樣.
Tamashii貨中最貴是AGP, 要78算.
神話由65算至75算, 視乎款式, 一般係7算, "好款"如新出EX黃金會做75算
講真, 覺得呢間貴, 可以唔同佢訂, 又冇人用鎗逼你同佢訂野, 就算佢定到20算, 都唔關大家事.

講返件貨, E ...
redfish 發表於 1-2-2014 11:20 AM

玩具界之不變定律 :36:
[quote]模型是另一種計法, 暫時是最抵玩的BANDAI行貨, 百貨批價會貴D, 玩具店有分等級, 不過都平過百貨. 為了打 ...
redfish 發表於 3-2-2014 01:43 PM [/quote

Thx for info, I always thought the 批價 (所有非模型玩具)是一致的
模型是另一種計法, 暫時是最抵玩的BANDAI行貨, 百貨批價會貴D, 玩具店有分等級, 不過都平過百貨. 為了打 ...
redfish 發表於 3-2-2014 01:43 PM

如果要食死貨,EX聖衣批價是否仍然要75算?Thx.
如果要食死貨,EX聖衣批價是否仍然要75算?Thx.
步京暈 發表於 3-2-2014 03:25 PM

係75算之餘加食死貨
係75算之餘加食死貨
yugi 發表於 3-2-2014 03:27 PM

完全正確
例子有EX天秤, 雅典娜, 10周年舜
完全正確
例子有EX天秤, 雅典娜, 10周年舜
redfish 發表於 3-2-2014 03:40 PM

請問,獵戶坐是否係食死貨嘅一種?好似復李咁,兩舊半走,要否入肉?
請問,獵戶坐是否係食死貨嘅一種?好似復李咁,兩舊半走,要否入肉?
步京暈 發表於 3-2-2014 04:55 PM

10周年舜 獵戶一跟一,  兩舊半走獵戶,蝕到入晒肉, 每隻唔見2魚4, 10周年舜起碼要賣8魚幾先COVER到.