Toysdaily 玩具日報

查看: 27946|回復: 57

[分享討論] 老變迷小心受騙! KO MP-10 OPTIMUS PRIME 高仿柯柏文即將流出! (P.3有成品相)

各位變迷小心受騙啊!!

見到淘X網出現KO MP-10, 售價$390人仔

內容如下:

Link:
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.14.piooF9&id=35452489108

KO 高仿版 MP10 擎天柱OP!

无车厢版!

【商品图片】

最新喷漆图片

成品会是解决100%的完全上色版本,包括70多个喷油位置,和多种分色

感谢大家对MP10项目的关心,由于零件数量众多,还有很多细节和松紧度需要调整,望大家能再耐心等待一个月。最终产品会有和10B一样质量的内外包,并附送50cmx70cm无折痕G1巨幅海报。

会对原版模具的各种问题做改进
1.眼睛不透光
2.胸口螺丝刮电镀
3.油箱卡不紧
4。食指脱落
5.胸不齐
6.能源宝黑色盖子难以翻起
7.车型腿部的2个挡板有重叠不能并拢。
8.刮雨刷可动。
9腿部挡板关节白痕。
10裆部黄色透明件中间的黑洞,黑色肚脐眼?。
11显眼位置的各种大水口
12 电镀脱落
13 轮胎爆胎
其他装配造成的中奖也会严格QC,尽量避免。

配件有斧子枪和能源宝

史上最复杂的的ko变形金刚12月底上市,模具还在完善阶段模具配色并非最终配色!

眼镜透光。。。

以下是对ko原模对比非实物上色图,配色选用日版配色!

KO版真係越玩越大! 都唔知係咪好事? 講番玩具本身,唔知點解我覺得唔係好似...尤其尾二三個幾張.
好消息!
可以入隻粗玩{:1_220:}
ko版既價錢,就黎拍得住正版,
有無貨櫃??{:1_197:}
如果3,4佰可考慮,我意思係港幣...:34:
KO版真係越玩越大! 都唔知係咪好事? 講番玩具本身,唔知點解我覺得唔係好似...尤其尾二三個幾張.
宇宙之王者 發表於 24-1-2014 09:15 PM

尾二三張都係試版圖嚟啫~ 實物應該差唔過KO MP12嘅~
好消息!
可以入隻粗玩
Keroro軍曹 發表於 24-1-2014 09:31 PM

窮人的福音~ :x
有無貨櫃??
冬暖夏涼小恐龍 發表於 24-1-2014 10:01 PM

冇貨櫃, 不過相信大陸遲早會連貨櫃都KO埋~ :x
如果3,4佰可考慮,我意思係港幣...
黑仔文 發表於 24-1-2014 10:25 PM

如果KO版真係手手腳腳都噴埋油, 我覺得$390人仔都買得過吖, 話晒正版都要兩隻牛多d
ko版既價錢,就黎拍得住正版,
Mr009 發表於 24-1-2014 09:58 PM

正版而家炒價要二牛三魚, 呢隻390人仔, 雖然冇貨櫃, 正版d QC一樣唔掂, 二千幾真係唔值, KO可以粗玩, 又平咁多 :78:
馬版!!$1100 有櫃!!{:1_203:}
馬版!!$1100 有櫃!!
冬暖夏涼小恐龍 發表於 24-1-2014 11:22 PM

但係個櫃透明, 馬年文d金色真係受不了, 仲有黑臂黑腰, 好重口味 :69:

雖然好核突, 不過狗狗城一隻都冇, 比強國人掃埋, 土豪都愛土豪金~ :45:

香港男孩唔好話冇奶粉, 就嚟老變都比強國人搶晒 {:1_202:}
如果KO版真係手手腳腳都噴埋油, 我覺得$390人仔都買得過吖, 話晒正版都要兩隻牛多d
BoAkawaii 發表於 24-1-2014 11:04 PM

行外人想問嚇KO即係唔係正版?
回復 14# mj23

KO即系高仿,好接近正版的老翻。