Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 老變迷小心受騙! KO MP-10 OPTIMUS PRIME 高仿柯柏文即將流出! (P.3有成品相)

KO我見淘寶多數390人仔,d賣家話都要2月尾3月頭先出貨,到時唔知Y拍有冇人賣,而家見有KO MP08, 12, 12 ...
BoAkawaii 發表於 31-1-2014 06:38 AM

呢隻野內地人巳經唔洗食炒價,而且佢地咁有錢,要買就一早買左,所以ko mp 10會跌價唔出奇。如果佢地話ko mp10貴,咁隻ko mp08米仲貴。
而家真係唔知,但我見y記全新都係11魚。所以大約呢個價。
提提你,我盒馬文係去店買,我選到第三 ...
六神 發表於 31-1-2014 10:43 AM

如果仲係11魚,我都會買隻馬年文,多過11魚我想放棄,不如買其他MP,例如音波加隻MP-18好過,幾個禮拜之前喺狗狗見到馬年文,d配色真係唔太接受,不過而家又想買嚟重新上色,好過比二千幾蚊買隻問題多多嘅日版,唔知灣仔縱橫行今日有冇開∼
而家真係唔知,但我見y記全新都係11魚。所以大約呢個價。
提提你,我盒馬文係去店買,我選到第三 ...
六神 發表於 31-1-2014 10:43 AM

今夜喺灣仔縱橫入咗馬年文lu, 謝謝Ching提醒, 間店得兩盒, 我選了一盒靚QC, 我未拆盒, 不過從外面睇, d電鍍冇花, 又唔見邊度甩油, 只係胸部側邊開關位有少少白痕, 但係第二隻一樣有

d配色我覺得似利是封, 靚唔靚都好, 都叫做一隻MP柯柏文, 年初一買隻馬年文攞個意頭~ 另外售貨員話買多第二樣有9折, 我就忍唔住買埋MP-17~
今夜喺灣仔縱橫入咗馬年文lu, 謝謝Ching提醒, 間店得兩盒, 我選了一盒靚QC, 我未拆盒, 不過 ...
BoAkawaii 發表於 31-1-2014 10:22 PM

馬年入馬文{:1_199:}
祝大大馬到攻城,上色成功{:1_235:}
今夜喺灣仔縱橫入咗馬年文lu, 謝謝Ching提醒, 間店得兩盒, 我選了一盒靚QC, 我未拆盒, 不過 ...
BoAkawaii 發表於 31-1-2014 10:22 PM

公起曬,個價係米10魚8?我今日反而買入gx-44,連我女友都like
公起曬,個價係米10魚8?我今日反而買入gx-44,連我女友都like
六神 發表於 1-2-2014 02:40 AM

GX-44我果陣覺得B記造得太瘦, 比例唔似卡通, 又冇電鍍, 所以都冇買, 不過而家都天價了...

我買咗呢隻, 貪佢有電鍍, 連手臂嘅28都係電鍍, 造得冇咁瘦, 其實我覺得呢隻似卡通, 呢間廠出得最似樣算係呢隻了, 之後果d更加垃圾

不過用磁石joint真係失敗, 由於腳嘅重量, 令到佢對腳幾鬆, 就咁display就ok, 活動能力就冇乜了, 招牌姿態都算做到嘅~

GX-44我果陣覺得B記造得太瘦, 比例唔似卡通, 又冇電鍍, 所以都冇買, 不過而家都天價了...

我買&#216 ...
BoAkawaii 發表於 1-2-2014 10:22 PM

D 電鍍真係幾正,計外型,你呢隻正過合金暈。但唔知幾高,合金量重唔重過合金暈。

Gx44我買2手,4魚半,我儲開合金暈,你個隻鐵人28幾多銀呀?
D 電鍍真係幾正,計外型,你呢隻正過合金暈。但唔知幾高,合金量重唔重過合金暈。

Gx44我買2手 ...
六神 發表於 1-2-2014 11:33 PM

我呢隻鐵人28買咗6魚多,喺Y拍bid,我之前見奇趣仲賣$748,不過唔知而家仲有冇貨。

呢間廠d開價真係好高昂,仲貴過合金魂,其實唔抵買,隻嘢外面全膠,係得d磁石ball joint係鐵,同鏍絲,不過其實係有膠粒比你遮鏍絲窿,呢樣有誠意~

至於高度,應該同合金魂差不多,又或者高合金魂少少,但重量當然係合金魂啦,呢隻嘢係得個樣呃得吓人,我都係貪佢有電鍍件先幫襯,我覺得電鍍件係鐵人28嘅靈魂,同埋呢隻嘢造得頗有卡通嘅神髓~
可以入隻粗玩:handshake:
馬文mp 10

做乜唔訂日版mp 10 同美版mp 10?
我係淘寶訂在隻mp10b,晤會係ko版呀,佢話而家黑色無ko版。
呢個價錢入一隻玩下都幾好