Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 老變迷小心受騙! KO MP-10 OPTIMUS PRIME 高仿柯柏文即將流出! (P.3有成品相)

回復  mj23

KO即系高仿,好接近正版的老翻。
金魚光1 發表於 25-1-2014 02:56 AM

明白晒, 原來係咁
絶對唔支持翻版或者無版權的侵權產品∼
:ar:
咁出POST, 公然宣傳A貨, 犯法喎!!
頭像被屏蔽
咁出POST, 公然宣傳A貨, 犯法喎!!
遊俠 發表於 25-1-2014 11:30 AM

並非宣傳,只係報料有單咁嘅料~

老虎拍賣有人公然賣KO,係犯法都係佢地犯先~

Maketoys建造派都係侵權嘢,In's都公然賣,仲有好多第三方老變,唔通又拉人兼封舖?
將會推出KO版!
到底登呢個post係想叫大家做乜?
想點!
超港人 發表於 25-1-2014 11:58 AM

冇話想點,只係報料,支持正版人士自然唔會買KO,牛唔飲水唔㩒得牛頭低,最終決定權喺自己度,冇人會迫到你買KO~:he:
買一隻返來粗玩都好啊!
Ko真係越做越猖狂、越賣越貴{:1_222:}
如果上色上到咁都會考慮~:36:

並非宣傳,只係報料有單咁嘅料~

老虎拍賣有人公然賣KO,係犯法都係佢地犯先~

Maketoys建造 ...
BoAkawaii 發表於 25-1-2014 01:18 PM

第三方唔可以算係侵權,現在自行設計,無論外形及變形方式都完全不同,而且原廠無出過,不過如果你話抄玩具意念,咁所有日本變形玩具都係抄第一手玩變形那位了...
但這隻的確無論外形及變形方式都是抄原廠出品...
講真,KO侵權又傷害設計者及廠家,就算唔係宣傳,只係報料都唔應該!
或者你用提醒大家 "小心有KO出現" 大家會較受落 :64:
第三方唔可以算係侵權,現在自行設計,無論外形及變形方式都完全不同,而且原廠無出過,不過如果你話抄 ...
kimkim 發表於 26-1-2014 11:59 AM

Ching, 其實你都講得啱, 所以我都改返個標題~ :(

希望各Ching得個知字, 連MP-10都有KO, 以後買老變真係要小心

KO MP-10內包照片(注意: KO係唔跟貨櫃):

KO與正版的分別:

KO MP-10係幾乎全隻(紅, 藍, 銀位置)都有噴亮漆, 原版沒有, 左邊係KO, 右邊係正版

如果日後見到有人賣MP-10並稱之什麼改良版中國限定重塗版, 收你一隻牛有多, 呢隻一定係KO, 正版冇出過, 各位小心受騙!!!

如果上色上到咁都會考慮~
人仔貓 發表於 26-1-2014 11:21 AM

KO MP10除咗冇圖中嘅舊化效果, 幾乎全隻都有噴油(灰色關節除外) , 都好得人驚 :(
我又唔覺KO版靚D喎,隻手上色好怪,無啦啦加幾條銀色
KO隻右手後面甩左色?