Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 老變迷小心受騙! KO MP-10 OPTIMUS PRIME 高仿柯柏文即將流出! (P.3有成品相)

KO 紅色位靚D,其他完全唔得,仲無拿拿自己上多左銀色位,好肉酸!{:1_201:}
隻右手肘位嘅銀色上d又唔上d咁得意,仲有背部設計同正版好似有分別喎。
KO MP-10內包照片(注意: KO係唔跟貨櫃):

KO與正版的分別:

KO MP-10係幾乎全隻(紅, 藍, 銀位置)都 ...
BoAkawaii 發表於 28-1-2014 11:27 PM

右邊隻正版甩左好多野喎…
心口無水撥
背後無左果兩塊摺起左的車頭燈…反而KO有…
我又唔覺KO版靚D喎,隻手上色好怪,無啦啦加幾條銀色
samsam0801 發表於 29-1-2014 11:26 AM

果幾條銀色邊應該係for變汽車mode~

KO 紅色位靚D,其他完全唔得,仲無拿拿自己上多左銀色位,好肉酸!
宇宙之王者 發表於 29-1-2014 12:04 PM

d銀色位咁似呢度某位高人嘅重塗嘅?? 唔通KO上色係參考呢位高人??

右邊隻正版甩左好多野喎…
心口無水撥
背後無左果兩塊摺起左的車頭燈…反而KO有…
艾雲 發表於 29-1-2014 06:06 PM

隻正版比人拆走唔少嘢, 強國人咁糟蹋d玩具 :ice:
隻右手肘位嘅銀色上d又唔上d咁得意,仲有背部設計同正版好似有分別喎。
iorik 發表於 29-1-2014 01:23 PM

背部設計應該一樣, 只係隻正版背部比人拆走咗d嘢...

圖片更新, 有KO同美版MP-10對比圖

KO版MP-10

KO對比美版MP-10, KO個肚最下面比正版好似拉高咗少少, KO JJ上面嘅透明黃色件入面冇鏍絲窿

KO膊頭最上方比正版好似高少少, 手臂中間關節不知道是否偷膠還是裝反

KO食指中間關節有加釘

KO大腿噴上銀色, 仲有分色, 小腿噴上藍色, 裡面detail亦有上色

KO車頭散熱最上方角位改圓咗, 真車都係咁; 另外水撥可以郁; 一d細微detail位亦有上色

KO盒面直抄正版, 但軋開半截, size同MP-10B差不多

真恐怖,幾正咁:(:shiny:
真恐怖,幾正咁
六神 發表於 30-1-2014 10:23 PM

KO越來越OK, 強國人真係強大 :ice:
KO越來越OK, 強國人真係強大
BoAkawaii 發表於 30-1-2014 11:17 PM

咁你買ko定馬年文?灣仔價,我之前見10魚8.
如果平,我會買多隻,請問而家ko幾錢
咁你買ko定馬年文?灣仔價,我之前見10魚8.
六神 發表於 30-1-2014 11:24 PM

如果個價都仲係10魚8,我都會買返馬年文~
如果平,我會買多隻,請問而家ko幾錢
六神 發表於 30-1-2014 11:26 PM

KO我見淘寶多數390人仔,d賣家話都要2月尾3月頭先出貨,到時唔知Y拍有冇人賣,而家見有KO MP08, 12, 12T, 14咋

不過390人仔又冇貨櫃連內地人都話貴,唔知會唔會滯銷
如果個價都仲係10魚8,我都會買返馬年文~
BoAkawaii 發表於 31-1-2014 06:34 AM

而家真係唔知,但我見y記全新都係11魚。所以大約呢個價。
提提你,我盒馬文係去店買,我選到第三盒先買,頭兩盒qc唔好,胸上邊車頭燈有luck色。