Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] 救火英雄

香港最近都好多野hit 爆~ 又公廁又十四把~ 但唔代表正常

為玩具打女我就接受唔到~ 我去搵下 ...
逆天原罪 發表於 13-1-2014 07:10 PM

我本身都以為係教科書,後來發現原來吾係,本身個故事吾知係想反諷定點,個阿媽叫阿女休息,阿女話吾使,阿媽就一巴車埋去。呢個無哩頭漫畫居然卑人不斷二次創作,響大陸都出現正反兩種聲音。
認真,我都穩吾到笑位ge,但enterbay用呢個方法做宣傳,我又覺得okay啦,無咩所謂~
小弟今日去EB問過,話唔得喎!!!!!!話( 大陸環大陸 )、( 香港環香港 ),分開的!!!!!!!!!!!
hillscheung8234 發表於 13-1-2014 07:30 PM
咁#詭...咁真係要睇定啲喇!!
回復 33# berndy1111
蝗語都出埋~系微博發 用左簡體字有什麽問題?
Really ..................how much for preoorder
eb官方淘寶店都信唔過應該好難去第2度買了
好明顯d漫畫係網友自己改ga。。。點會係eb。。。eb邊有咁得閑做尼d。。。。
eb官方淘寶店訂左霆鋒。。希望eb生生性性喇。。。雙頭雕,又led,又金屬氧氣樽,真係幾吸引
我係大陸有friend幫我收,吾使郵費{:1_197:}
回復  Afigureman

現在團購係內地淘寶,香港活動未公佈,但我問左佢地高層話香港都有,佢叫團購又好,首 ...
chungyuihing 發表於 13-1-2014 11:48 AM

「如果真係有得平緊係高興啦」 不過義意最後可能不大, 可能佢心目中想賣1380 已經係頂價, 但特登標高個價1480出黎。話團購 / 首賣 就1380。 最後,受佢的條款限制先用到1380買。

第一, 其實我係VIP 應該有折.....但用左團購就應該無折, 所以團購個價比佢COOL死左
         我張會員卡就無用武之地
第二. 就算有, 可能我要等第二批貨先用得張卡, 個折係點都成問題,高過團購就形成檻介, 低過團購就一定比團購左個D人小, 最後可能係一樣折。
第三. 團購應該受佢一定條款限制, 來減低佢的成本例如只限送貨或派貨。
試想想團購係用網站做的, 好難話跟日子派貨, 咁點樣去門市CHECK貨, 總無可能幾百人去CHECK ..

這個就係點解我話佢自己團自己貨, 就係任佢UP當秘笈, 如果係其他公司團佢D貨,
咁佢會用左其他公司資源去派貨 或者 賣貨等等, 相對個交易成本可能拉低左, 咁團購先有用。內地例子: TAOBAO

唔係的話係香港搞團購, 我對EB 之前的運作經驗黎講, 信心不大。
除非佢1088 咁我任佢為魚肉, 要點買就點買都無問題。
首批話有機會多一把斧頭,但唔知點先算有機會呢==     唔係又係頭幾多個先有呀
請問係咪産量型?係就慢慢入,唔使趕月底又排後巷,或者食炒價
EB既VIP好耐之前已經無得打折,
只係可以預先留貨(紅衫佐敦&黑衫佐敦)!
小弟也是EB既VIP,聖誕節期間收到EB既9折卡先有9折,
但有效期08/01/14已過!
回復 56# toyman

有VIP價
回復  toyman

有VIP價
chungyuihing 發表於 15-1-2014 12:14 AM

一早畀余生攞晒!!!有VIP價都無貨啦{:1_213:}
回復 56# toyman

我打過去門市問, 佢話E隻有會員價但未定wor....
但係都未知佢0既首批定義係幾多貨,又要等佢消息先知幾時開始賣