Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] 救火英雄

回復 30# 逆天原罪

呢個四格係內地好火唔係EB原創,而係二次創作。
Jut for fun........ Why so serious
回復  逆天原罪

呢個四格係內地好火唔係EB原創,而係二次創作。
Jut for fun........ Why so serio ...
chungyuihing 發表於 13-1-2014 03:28 PM

咁希望佢地唔好盲目跟風~ hit 既野就去二次創作~ 始終用阿媽打女我唔覺係一個有趣or 搞笑的表達方式
EB官方版,老娘教女圖,今次宣傳好出位
catcat 發表於 13-1-2014 01:43 PM

好好地一間香港公司,係都要搞到自己成間大6野, 又要用蝗語, 垃圾
其實香港經濟都好靠祖國,又唔好下下話人地係蝗蟲,分分鐘你份糧啲錢都係由祖國來!
RMD988= HKD1285啦已經,又要full pay,未計運費,直接落香港只有順豐,
呢盒野應該有2kg,順豐首kg都HKD30起,應該又要HKD50左右運費,
你為左平百零蚊一盒而冒險唔Check? EnterBay除左佐敦之外,好多都炒唔起,
不如慢慢睇下大貨點先決定啦
呢隻駛唔駛好似佐敦咁有排隊?
[img][/img]回復 35# philip97

终於有同路人,980同1480表面差好遠,但980係人仔,加運費,唔覚意香港特價1200咪痾blood
咁希望佢地唔好盲目跟風~ hit 既野就去二次創作~ 始終用阿媽打女我唔覺係一個有趣or 搞笑的表達方式
逆天原罪 發表於 13-1-2014 04:01 PM

呢個阿媽打女之前一排hit爆,我覺得enterbay響大陸市場用翻大陸hit ge野做廣告都吾係問題黎ge~
唔知呢個宣傳,強國有無咁大反應??係我地保守定無幽默感??
呢個阿媽打女之前一排hit爆,我覺得enterbay響大陸市場用翻大陸hit ge野做廣告都吾係問題黎ge~
venson8789 發表於 13-1-2014 06:19 PM

香港最近都好多野hit 爆~ 又公廁又十四把~ 但唔代表正常

為玩具打女我就接受唔到~ 我去搵下原本教科書既內容係講咩先
唔知呢個宣傳,強國有無咁大反應??係我地保守定無幽默感??
水水的基地 發表於 13-1-2014 06:53 PM

邊關保守定無幽默感事~ 為左玩具打女~ 去到邊都唔會覺得好笑

正如有位版友講~ 將個女改左做老公~ 咁米有幽默~
問過淘寶嗰間佢如果要換件話去香港enterbay都得~
ky92 發表於 12-1-2014 10:18 AM

小弟今日去EB問過,話唔得喎!!!!!!話( 大陸環大陸 )、( 香港環香港 ),分開的!!!!!!!!!!!
小弟今日去EB問過,話唔得喎!!!!!!話( 大陸環大陸 )、( 香港環香港 ),分開的!!!!!!!!!!!
hillscheung8234 發表於 13-1-2014 07:30 PM

咁又博唔過喎喺淘寶買:unhappy:
回復 43# wing1123

見仁見智C兄,我就睇定D!!!!
想問下係咪而家已可以去門市訂, THX!