Toysdaily 玩具日報

查看: 10259|回復: 22

[個人收藏] TONY STARK fantastic workshop !!! by DreamWorks Production

終於有幸現場目擊師兄既 TONY 工作室, 親身感受過果種震撼力真係非筆墨所形容到,

個人最喜愛漆黑一片只睇到衣櫃同工作台既燈光效果, 極富神秘感

值得一讚既係, 衣櫃同工作台分兩層擺放, 有升降效果之餘, 層次好分明,
原因畫面太豐富, 工作台同衣櫃一齊擺的話就有少少擠迫,
依家有味道好多了 !

另外 TONY 手甲亦係一大補完, 造工精細, 尺寸剛剛好 fit 哂手臂, 務求盡力呈現電影造型, 靚 !

師兄心血傑作, 小弟大開眼界, 忍唔住要 post 出黎喇 ! by DreamWorks Production.

可惜屋企無咁大地方 {:1_240:}
屋企有咁大都無用,都放唔到佢咁靚,又有工具,又加晒燈,過年小心公司比人打劫
細心睇,仲見到隊長盾牌,我睇左呢個post3分鐘,都唔想離開
回復 4# wai1108

細心留意會發現, 右邊工作檯連木樁都有 !

睇相都咁正, 現場一定仲震撼, 師兄真係好有心機
Ching,你個Tony對手臂甲做得好靚喎!
回復 2# Bat

無辦法啦, 本身兩套野就係需要咁大地方, 但點樣擺得好亦都係一種技巧
回復 6# anthony.wan

我初時睇相都係咁覺得套場景好正, 但當成套場景擺向你面前,
個感覺完全係目瞪口呆果種 ......

除左配件佈置之外, 我覺得 DreamWorks 師兄都花左唔少心思響燈光上面
回復 7# philip97

手臂甲師傅手工唔差架 !
回復  philip97

手臂甲師傅手工唔差架 !
Boris_C 發表於 20-12-2013 04:33 PM

要更正一下, 雖然加咗手臂甲可觀性的確係高咗, 但係佢只係figure盒嘅造型, 電影內Tony手臂係無甲嘅。。。:78:
要更正一下, 雖然加咗手臂甲可觀性的確係高咗, 但係佢只係figure盒嘅造型, 電影內Tony ...
toms110 發表於 20-12-2013 05:19 PM

重點係........
當初點解要加手甲去做宣傳?
而電影海報的確係有手甲,連個盒都有喎

我都想組一隻與別不同的tony, 可惜我無呢個甲.............
咁個finishing程度大家要求唔同冇得拗既。
即係有人改戰損,有人跟原型咁之嘛

睇我Ching好有心機,籃球電箱都唔係原裝
謝謝樓主為呢個workshop出post!
其實心目中呢個workshop裡面啲配件,我特定邊啲應該有邊啲應該無,好似爛mark iv頭、後面盞燈、甚至乎突擊滿大人版嘅配件等,都係隨意加上去達至滿意效果,而個人對呢對手甲又有情意結!加上出嚟效果亦非常好,所以最後亦加上去!
呢個workshop好玩在唔同師兄都會擺出唔同感覺!各有特色!正爆!
順帶一提手甲購自煙士幫鋼鐵俠工作坊,質素很好!各位有興趣嘅師兄可留意下!
謝謝樓主為呢個workshop出post!
其實心目中呢個workshop裡面啲配件,我特定邊啲應該有邊&#21 ...
DreamWorks 發表於 20-12-2013 06:35 PM

我都非常欣賞你個超大型場景架,睇吓幾時有時間要親身上嚟你個工作室參觀吓先。