Toysdaily 玩具日報

查看: 26296|回復: 23

[玩具報告] Robot魂 - Auna Battler ZWARTH - 瑞華士 (多圖)

一知道出咗就即時撲出去買,開盒就知道無買錯,巨大又霸氣既造型,紅黑配色增加咗角玩具本身既神秘感,玩具各部份大致上都十分滿意,初玩時有點誤會了腰不夠力承托背後巨大推進翼,但其實只是玩不得其法,所以剩下美中不足的就變成髋關節有點鬆了。。。。。。

盒相唔影喇,直接去主體。。。。。。

這個傢伙的背翼實在有夠巨大沉重,但亦因為有這對巨翼,才令它的霸氣更盛。。。。。。

大頭特寫

腳掌及三指部份貼地性非常高,擘腿不成問題。。。。。。

背部中心紅色部件可以取出,作用是作為其中一個stand的插口,但非常之容易甩件,各位師兄要留意以免遺失,另外下體推進器前端位置亦設有另一stand的插口可供玩家選擇。。。。。。

武器有大刀,盾牌兩樣,大刀可以收藏在盾牌中,另外盾牌除了三門炮口外,背面推進翼頂亦各有三門炮口。。。。。。

忘記了還有髋關節位置前端還有兩門炮口。。。。。。

盾牌前端兩隻利爪可以伸出。。。。。。

腰部可動幅度大,可以很容易就擺出各款姿勢 。。。。。。

咁大對翼無理由唔擺番啲飛行既姿勢,呢個時候就一定要用stand幫手喇。。。。。。

背後兩對如昆蟲般既副翼可以自行調較角度,飛行姿態時展開。。。。。。

想擺呢個射擊姿勢有一定難度,因為巨大盾牌同巨大背翼好容易互相阻礙。。。。。。

胸口駕駛倉可以打開。。。。。。

駕駛倉位置要先將上胸向後褪先可以打開,開關門分成三份,關閉後貼合度很高,唔睇說明書根本唔會諗過可以打得開。。。。。。

最後用一樣係黑古勒掘既黑三一做比較,發覺瑞華士體型比一般Robot魂巨大,加上背翼推進器更加霸無匹。。。。。。

Thx pics pal this good toy enjoy it.
好野要支持再支持:71:.........
我都認同呢隻出得好正:71:
越睇越正, 而家先發覺原來佢好似黑百合
頭像被屏蔽
好...鬼...猛...:71:
呢隻真係唔錯:71::71:
對腳得我有事~~~慘:no:
Thx pics pal this good toy enjoy it.
taken 發表於 23-6-2014 12:15 AM

Thx 師兄,呢隻的確係一件令人玩得好開心既玩具,真係外型玩味具佳既上品。。。。。。
好野要支持再支持.........
Andyhong 發表於 23-6-2014 12:19 AM

多謝師兄既支持,師兄入咗手未呀??:p。。。。。。
我都認同呢隻出得好正
wwwkcc 發表於 23-6-2014 10:37 AM

玩過上手既朋友應該無人會反對呢隻係佳品:36:。。。。。。
越睇越正, 而家先發覺原來佢好似黑百合
kinis 發表於 23-6-2014 10:58 AM

師兄覺得正的話就快啲入手喇,話時話,咩係黑百合??。。。。。。
好...鬼...猛...
超港人 發表於 23-6-2014 12:51 PM

確係猛:p。。。。。。
呢隻真係唔錯
kyo353 發表於 23-6-2014 07:29 PM

的確係一隻出得好好既產品,你入咗手未呀??。。。。。。
對腳得我有事~~~慘
黑色三連敗 發表於 23-6-2014 09:37 PM

好彩唔係合金,咁就可以自己用關節技換過鬆得滯既關節,唔使咁灰。。。。。。