Toysdaily 玩具日報

查看: 4655|回復: 12

[玩具攝影] 天網的終結機械人---------------T-700

想不到我的第三隻HT竟然會係佢.本身自己小時候已經很喜歡於第一集中機械人的做型(雖然那一隻是T-800:DD ),可惜當時還沒有認識HT,所以推出時沒有購入.一直以為Terminator系列的HT都被炒上天,今天得知原來此款式一直都死死地,價錢不高,所以二話不說便入了它:) 雖然這東東已推出多時,但還請大大們見諒,容許小弟分享一下:64:

購入時老闆說是全新品,即是電池已很久沒取出:time: 但因自己對它的喜愛和老闆有善的態度,終於忍不住買了:) 結果是什麼?看看下圖都知啦:p

雙眼的開關位於身體背部,比起Ironman系列分別得多:78:

精細的上色令整體也有一種粗糙的感覺

身上的氣管也十分精緻的重現了:handshake:

全部手指都是可動的,玩味大增:73:

大腿後面的活塞都忠實地重現:71: 可惜感覺十分之脆弱,把玩時都有點提心#膽:54:

腳趾也是全部可動的,可是個人認為沒有什麼大作為:DD

最後係粗影幾幅相:love:

後記: 因為它的出現,Jack船長可能變了第4了:DD 不過小弟購入了它之後完全沒有後悔,畢竟多多少少也是童年的其中一個夢相,只是玩時真的要十分之小心,不幸跌下就好有可能經脈盡斷了:Q 希望大家喜歡小弟的小分享:77:
支持詳盡分享:71:
支持詳盡分享
Oldcat 發表於 14-7-2011 01:42 AM

多謝oldcat兄支持,其實算詳盡啦,因為T-700好似無咩係Salvation出現過,加上佢係機械人,可以講既就大大減少了,船長小弟應該會有多少少分享:shy:
多謝oldcat兄支持,其實算詳盡啦,因為T-700好似無咩係Salvation出現過,加上佢係機械人,可以講既就大大減少 ...
timothy276217 發表於 14-7-2011 02:22 AM

我第一隻就係買佢同T600,亦令我認識HT!(T700我就未見過佢係套戲出現過)
支持一個, 有心的分享!:71:
a good report~~ :52:
nice one....您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 12 字節系統限制: 15 到 10000 字節
good 丫 , 哩隻係好野來的~ 小弟當初都入左兩隻 ~
支持一個, 有心的分享!
catcat 發表於 14-7-2011 08:08 AM

多謝catcat大既支持,小弟知道你都係有心分享之人呢:)
我第一隻就係買佢同T600,亦令我認識HT!(T700我就未見過佢係套戲出現過)
mvp 發表於 14-7-2011 07:02 AM

大大覺得T-600值唔值得買呢:DD
a good report~~
kingeltshan 發表於 14-7-2011 09:09 AM

Thanks for supporting:)
good 丫 , 哩隻係好野來的~ 小弟當初都入左兩隻 ~
某人 發表於 14-7-2011 11:24 AM

某人兄可以組織一隊terminator bor:shiny:
Good呀 , 原來勇者王Timothy兄你好呢味野:$
呢隻T700真係好正, 但玩時要好..好小心因為D駁位比較脆弱..一動一驚心. 多謝樓主分享.
Good呀 , 原來勇者王Timothy兄你好呢味野
歐比旺.肯諾比 發表於 14-7-2011 05:41 PM

歐比你仲開小弟玩笑:DD其實哩d sic-fi既野我都好鍾意,差在比唔比買:(
呢隻T700真係好正, 但玩時要好..好小心因為D駁位比較脆弱..一動一驚心. 多謝樓主分享.
figure128 發表於 14-7-2011 11:03 PM

無錯,出完哩個帖我都唔會多郁佢啦:(