Toysdaily 玩具日報

查看: 17272|回復: 58

[玩具攝影] Enjoy My 聖衣神話EX SAGittariUS AiOlos

對於任意移動別人帖子的行為...感到不受尊重...:72:

東西我回收了....我的分享不適合這樣的論壇...也對不起我在這裡分享的任何一隻玩具...當時一起回帖的朋友們...good-bye.....退場.....:DD
師兄你呢隻真係好SAD下:50:
BANDAI的品管部門去看眼科吧:71:
很用心的分享,好有用.....
我買了兩隻,店員問我:炒得起嗎?
我答:兩盒零件加起來都未必可以組合到一隻無問題的出來.....
你可以看我的簽名,就知我買EX的記錄.......
我答:兩盒零件加起來都未必可以組合到一隻無問 ...
neo.L 發表於 26-8-2012 10:03 PM

反問返佢啦,兩隻點炒? 十幾廿隻咁掃戈d叫咩?
兩隻都未必砌到完美既出來,問d炒家拎十幾廿隻來砌,或者有可能
師兄你呢隻真係好SAD下
卡妙 發表於 26-8-2012 09:56 PM

人生嘛...不就這樣嗎...:38:

只要不是斷件...我都覺得還好...不會為了玩具而生氣...太不值得了...:DD

BANDAI的品管部門去看眼科吧
F.S.飛煞 發表於 26-8-2012 09:56 PM

強烈懷疑...是鬼月被好兄弟鬼遮眼吧....:30:

我答:兩盒零件加起來都未必可以組合到一隻無問 ...
neo.L 發表於 26-8-2012 10:03 PM

neo.L兄...你的簽名檔...我可是印象深刻呢...哈哈哈....每次看到你回帖...我都笑好久...那一行的"戰績"太輝煌了....:DD

雖然有點不付責任...但我很想知道你在收集玩12位黃金聖鬥士...12項戰績為何...:52:

記得更新這次射手座的歐....:35:

反問返佢啦,兩隻點炒? 十幾廿隻咁掃戈d叫咩?
兩隻都未必砌到完美既出來,問d炒家拎十幾廿隻來砌,或者有可 ...
F.S.飛煞 發表於 26-8-2012 10:09 PM

投資玩具...不如拿去買真正的黃金...還比較保值呢

我的夢想...買一塊黃金..放在EX黃金聖鬥士前......."守護"...哈哈..:)

東西我回收了....我的分享不適合這樣的論壇...也對不起我在這裡分享的任何一隻玩具...當時一起回帖的朋友們...good-bye.....退場.....:DD
對翼做型真係正...
但QC就...
唔知點解成日覺得一延遲出就一定有大問題...
頭像被屏蔽
回復 6# EN9e@1979
哈,其實天蠍就算係冇大問題啦,ex星矢又未開…
如果要講聖衣神話的qc問題,寫到簽名檔冇位都可以……
十卜十卜, 真係超詳細嘅報告呢......:)
原來你隻大艾真係幾sad吓呀....但你對佢有愛, 仍可以玩得咁開心....勁呀~:71:
對翼做型真係正...
但QC就...
唔知點解成日覺得一延遲出就一定有大問題...
小堅 發表於 26-8-2012 11:39 PM

可能是原本整體品質更爛吧...把一些砍掉重練...:66:

雖然係sad貨,但遠睇還可接受ma, 而且呢隻射手用來入櫃恭奉就無所謂啦...
EricBanana 發表於 27-8-2012 12:06 AM

right...:38:

反正就算沒有瑕疵...也被我豪爽的邊拍邊玩到掉漆了..之後翅膀一樣會"軟腳"吧...不過我雖時有3秒膠固定法...stand by....:DD

回復  EN9e@1979
哈,其實天蠍就算係冇大問題啦,ex星矢又未開…
如果要講聖衣神話的qc問題,寫到簽名檔 ...
neo.L 發表於 27-8-2012 12:39 AM

只能說笨呆針的創造了一個"玩具"的神話>>>>

商品發售前的期待...公布試作照片後的東嫌西嫌...商品發售後的搶購...追高...入手後的自己動手修正或up data

從沒一個玩具系列的商品可以這樣...每次發售都不斷的輪迴...輪迴..再輪迴...對舞來說真是蔚為奇觀呢...哈哈...:DD

十卜十卜, 真係超詳細嘅報告呢......
原來你隻大艾真係幾sad吓呀....但你對佢有愛, 仍可以玩 ...
ray文 發表於 27-8-2012 02:00 AM

本想環島後再拍...但組裝完太帥了...就拍瞜...:38:
收藏玩具10幾年...第一次遇到...驚訝大於憤怒....哈哈...:DD

因為都會拿來拍照...所就算不是本身的瑕疵...也會被我拍到有小刮漆...掉漆或軟腿軟手的...最後放到櫃子裡展示瞜...:38:

真的開心最重要瞜...不要為了玩具不開心啊......:73:

下一次的大艾.重屬甲應該要偏向更簿,更堅硬.意未著要用更靚質料既金屬,價會更貴:43:
正物~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~