Toysdaily 玩具日報

樓主: herculesanakin

[Hot Toys] Hot toys MMS220 The Wolverine: 1/6th scale Wolverine Collectible Figure

頭像被屏蔽

連人地check 身份証確認身分都要閙一餐,真係唔知邊個先係有問題!

而家啲人玩玩具真係玩到上晒腦,又要平丶又要靚丶又要百份百似真人丶又要0瑕疵丶又要快攞貨丶又要人服務好丶又要人出啱自己心水嘅figure、俾果千幾蚊好似大晒咁!

唉~ 呢個post已經被人騎劫左…… 離L晒題……
有無C兄可提共多唔多人訂.吏唔吏排?謝謝:64:
昨晚我叫VIP朋友幫我訂都有check我朋友身分證個名同vip咭個名一5一樣,跟住我先碌咭卑$!
有時啲公司會check 身分証確認信用咭主,咁唔通又係侵犯私隱?乜你地用信用咭冇俾人check過身分証詳?
mansit 發表於 28-9-2013 12:48 PM

CHING 你要講到侵犯私隱, 咁...

"只有警員及入境處人員可以查身份證。一般人並沒有查身份證或可被授權去查身份證的權力。"
"當某種商品或某種服務購買和使用是有年齡限制時,對方只是可以要求(不是授權)查核身份證,僱客是有權拒絕的;但如市民拒絕警察查身份證則會被檢控"

CHANKB大大樣子可能太年青, 可能令店員覺得有機會唔夠15歳, 未夠賣比佢建議15+ 以上....哈哈
連人地check 身分証確認身分都要閙一餐,真係唔知邊個先係有問題!
mansit 發表於 28-9-2013 12:54 PM

係討論緊門市可以做好D, 唔使用呢咁踩界的方法去核對姐.

回復 113# theredsneverdie
師兄講得冇錯,不過人地公司證實唔到你身份亦有權唔做你生意咁解啫。
今日下午4點幾去, 唔洗排就訂到
有時啲公司會check 身份証確認信用咭主,咁唔通又係侵犯私隱?乜你地用信用咭冇俾人check過身份証詳?
mansit 發表於 2013-9-28 12:48

for 20 yrs
never
回復 116# sai_hiu

thx.................:64:
DLLM, 似到~!!!!
唔得,幾日冇用霸王洗頭,個頭扁曬咁款......略過
今日見到版後,先發現攝影師技術高超!