Toysdaily 玩具日報

樓主: herculesanakin

[Hot Toys] Hot toys MMS220 The Wolverine: 1/6th scale Wolverine Collectible Figure

:71: this new headsculpt looks very good.

回復 87# 廿一月

跟據以上ching所言, 即係Toy Hunter員工要用HKID去証明使用VIP卡購物者係持卡者本人而並非同別人借或以其他方法得到該卡.

其實Toy Hunter在要求身分證號碼前,應考慮是否有其他較不侵犯私隱的辦法以代替.  同時, 也要每次清楚向客人解釋要求HKID的原因及其公司的對這些私隱資料的責任.

好似我上面講過, Toy Hunter 根本無須要要求HKID去証明持卡人身份, 其員工只要利用店內POS系統內登記的私人資料已經足夠可以覆核持卡人的身份, 但TH今日既做法已經有可能違反個人資料(私隱)條例.

等我刁民send封信比HOT TOYS先....
我都知id咭係唔可以隨便拎出黎俾人check
不過見阿姐姐仔都算好禮貌, 我又有d趕時間, 咋咋淋訂完就走人...
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復  kkkso04010

除咗樣衰之外, 我無其他合理解釋, 唔通全世界只查我一人
chankb 發表於 27-9-2013 10:02 PM

我都未試過check id card!
點解討論狼人會變左討論check id????{:1_206:}
個人認為頭雕幾好,但這價錢.............我放棄.......仲貴過黑白忍者:67:

回復 97# kenso23

Sorry 因為最近去Toy Hunter 訂嘢時發覺要被查身份証, 問正查我個位TH員工又唔答我點解需要, 在不明不白下自己覺得比錢購物時, 在有公司VIP卡及有效信用卡的情况下, 再要求出示香港身份証好無里頭, 所以在此問下其他ching有否相同遭遇.

講番狼人, 一句講曬:"頭彫似過上兩版, 衣物造形普通, 有骨爪, 有兩套衣物可自組多款, 但body身形感覺唔夠大隻"

I don't think the headsculpt looks like the Wolvie in the movie: the hair is too long and the face is just wrong! I thought this is some other cosplayer! Besides, the body is not muscular enough!
聽D staff 話靚仔先check ID,
利益申報:佢冇check我
回復  kkkso04010

除咗樣衰之外, 我無其他合理解釋, 唔通全世界只查我一人
chankb 發表於 27-9-2013 10:02 PM

chankb大, 了解你個憤怒, 真心認同門市呢個行為都幾愚昧,
你打開門口做生意有哂CCTV, 單又有時間, 簽卡底單又有時間, 咭NO. 要是咁明目張旦行使假卡, 我不如去買隻江詩丹頓啦, 定係HT已經覺得自己貨品地位已經去到頂級奢侈品級數? 如果因為使用信用卡要對身份證係確定呢個咭係行使本人, 我諗梗現炒上使唔使寫個身份証NO.第時比佢地去對, 以保証現金確實屬於行使本人{:1_203:}
回復 99# chankb
師兄, 咁樣對比之下, 無論頭雕或BODY, 都錯晒...:26:

头雕有问题~ :74:
身体不够壮,真人下巴没那么长,脸也比较四方。(宽)
回復 99# chankb

對信用卡未得囉,咁笨架!