Toysdaily 玩具日報

古主一樓開始 "俾全訂" 既玩法, 大家點睇?

好似係魂限 metal build oo riser 開始, 比全訂太貴, 過唔到心理關口, 我最後去左日網訂, 價錢差唔多
不知道遲下會唔會有俾全訂都冇貨俾既case出現∼  
頭像被屏蔽
其實畀全訂而真係有折扣我覺得OK
唔好全訂貴過人就得了
simpsons 發表於 24-9-2013 08:07 PM

以前訂價好多時都會定得平啲黎拉客, 到週街都開訂就其實所謂訂價都好似公價咁
到如果間間都開全訂既時候, 所謂平啲可能只會係一個各店家自製既心理假象
人馬胸像事件都算係近年日系呢類事件既經典之一~~~
不時都有炒完就插既起落~ 就如 OP 既 POP, 兩年後/ 路 ...
movie_arms 發表於 24-9-2013 07:06 PM

可悲係指一開訂就爭餐死...
到派貨就大量現貨平過訂...
跟住又話要撻訂之類...
未拎到隻玩具玩之前,已經畀件玩具玩左一餐...
同埋依家鋪頭個訂價熱門少少既產品都差唔多九算幾、十算...
冇必要爭餐死...
頭像被屏蔽
不知道遲下會唔會有俾全訂都冇貨俾既case出現∼  
cyrus2007 發表於 24-9-2013 11:26 PM

講真, 我有個 fd 以前試過一間美系俾全訂
之後週街貨佢都未有, 啲錢o係佢度, 又拖住話遲啲有, 又話冇得退只可以買其他野
總之一句講晒啲錢o係佢手就佢有優勢~
不過姑仔應該唔會咁搞掛.....如果姑仔都冇貨, 真係唔知其他店又點
孤仔 試過少量訂貨寫明: "無貨不賠的" , 即是只退訂了事!
mythsgod 發表於 24-9-2013 11:34 PM

無貨肯退都算, 但有啲收完訂仲玩你一排扮有貨又呢又路拖餐飽先痴線.....
(早排就有 Ching TD 度分享呢類 case)
可悲係指一開訂就爭餐死...
到派貨就大量現貨平過訂...
跟住又話要撻訂之類...
未拎到隻玩具玩之前, ...
小堅 發表於 25-9-2013 09:06 AM

我自己覺得關鍵係玩家對玩具同一百幾十甚至三幾百有幾上心
如果心態上執著於一定要最低價入, 訂左插水會訓唔著 chok 住 chok 住
又非常擔心訂唔倒冇得玩, 又或者一間 cut 左訂, 第二間未 cut 但貴啲但勁唔 gur
咁玩真係好慘..........就變左所謂既 "玩具玩人".......
比全訂佢跟頑童的
而且我見多數係魂shop 限定
頑仔有d 貨比全訂係會平d
e 家故主都係跟頑仔個價平1至10元
不過, 我自己就覺得一樣要比全訂, 我會去返頑童到
畢竟有時訂的未必只訂一樣, 係一間訂一次過拿方便d

最近都見到佢好多野訂金改左做一魚
可能太多人比50訂, 之後見日版重平唔拿貨
講真, e 家好多野真係唔使訂
無貨肯退都算, 但有啲收完訂仲玩你一排扮有貨又呢又路拖餐飽先痴線.....
(早排就有 Ching TD 度分 ...
movie_arms 發表於 25-9-2013 10:15 AM

之前講果間係出名黑店,不能相提並論。
比全訂佢跟頑童的
而且我見多數係魂shop 限定
頑仔有d 貨比全訂係會平d
e 家故主都係跟頑仔個價平1至10元 ...
lhfsamuel 發表於 25-9-2013 11:30 AM

可能今次龍星丸都多人撻訂.....
我冇留意龍星丸果時開訂價係幾多~
呢家 姑仔賣 3魚6找2
回復 87# movie_arms

果時龍星訂都好似4魚尾
其實訂價都有少少炒炒地
但d 人都沖到去訂幾隻......
自用的都還好, 當買貴左
用來炒果班炒家就真係......:(
全訂?... 你响香港魂Shop碌咭訂果陣未又係一次過俾晒... :67:

有咩問題?... 間鋪明碼實價寫住幾多... 全訂/一舊自己決定... 唔訂未等現貨囉... :67:

小櫻上
回復  movie_arms

果時龍星訂都好似4魚尾
其實訂價都有少少炒炒地
但d 人都沖到去訂幾隻......
自用 ...
lhfsamuel 發表於 25-9-2013 03:28 PM

訂 4 魚尾.....即係撻訂買現貨都可以蝕少幾十元~
而炒果啲, 炒燶左與人無尤.......決定買既係炒家自己, 判斷會升既又係炒家自己~