Toysdaily 玩具日報

[詢問] 太耐無買玩具,想問下而家係咪唔比開盒check貨換貨???

回復 121# Garycharm

插8版Wor,幾有道理乜都插夠LA,何況主樓主都消失了,仲要比人推番上來鞭屍,咁好精力,好多加精post都唔見咁多人推LA
回復  Garycharm

插8版Wor,幾有道理乜都插夠LA,何況主樓主都消失了,仲要比人推番上來鞭屍,咁 ...
老文 發表於 15-8-2013 10:18 PM

原來你 reply ,係想叫停~
你好;
你另一個 post 有人回覆了你,
怕你錯過了,在這裡提提你。
Garycharm 發表於 15-8-2013 07:57 PM

你好, 其實我有睇, 呢個 post 我都話樓主有錯的地方

我只是覺得, 未至於要咁嚴厲鬧佢

個個鍾意玩具的, 有邊個唔想買完美品? "如果"店主係比揀到滿意為止, 有幾多個咁大方搵到有小問題都算, 費事繼續揀? (我講如果 & 可以任揀)

如果樓主隻玩具只是唔顯眼的地方有少花, 都堅持要開多隻, 咁我都會鏟到佢上天花板... 但現在係正中位, 擺咩 pose 都會一眼望到, 心裡有點唔舒服都正常

(相信你都遇過, 任何產品有 sad 位, 通常都會不由自主特別留意那個位, 好難迫自己唔望唔記得)
你好, 其實我有睇, 呢個 post 我都話樓主有錯的地方

我只是覺得, 未至於要咁嚴厲鬧佢

個個鍾意玩 ...
toylover 發表於 16-8-2013 10:19 AM

你講得岩,買玩具個個都想完美...
但係依家個問題係盒野冇得就咁睇...
要用cutter界開之後睇...
我諗就算反斗城都唔會畀你咁做啦...
何況人地D細鋪...
如果你話可以就咁睇到入面就話姐...

我未試過為左一盒玩具帶cutter出街...
仲要求鋪頭畀我開完盒見到有花要再開多盒囉...
最後仲要搞到要報警...
都唔知為乜...
--> 我未試過為左一盒玩具帶cutter出街...

以前係好興 (當然我都未試過)
樓主都講佢好多年冇買玩具, 所以可能仍然停留在那個年代

以前甚至有人開 post 教人點 check 玩具 :p

帶 cutter/ 間尺的起源好似係.... 以前睇鋪的大嬸, 會就咁用手指開個盒, 一開就皺 (你應該明)
有時問佢有冇 cutter/ 間尺之類, 佢又話冇... 所以就開始有人自備 cutter/ 間尺, 費事開皺個盒
--> 我未試過為左一盒玩具帶cutter出街...

以前係好興 (當然我都未試過)
樓主都講佢好多年冇買玩具, 所 ...
toylover 發表於 16-8-2013 10:45 AM

咁如果差佬問你點解帶cutter出街...
你同佢講因為要開盒check玩具...
你估差佬會點啦...
:he::he::he:
樓主話冇買玩具好耐...
唔係冇上玩具日報好耐嘛...
佢做CD-ROM都知,依家既玩具邊有完美...
既又推番上來.我又想講講

"聲稱因為我開左盒就變二手貨,唔會換比我,叫我唔鐘意咪報警。收線後,我再問一次阿姐肯唔肯回水,唔肯我就報警,阿姐唔肯,於是我報警。..."

引用樓大陳述,報警確係玩大左,但我一直都想指出樓主點解會報警,其實係咪鋪家提議先.
結果報警收場...
既又推番上來.我又想講講

"聲稱因為我開左盒就變二手貨,唔會換比我,叫我唔鐘意咪報警。收線後,我再問 ...
老文 發表於 16-8-2013 11:05 AM

提議係一件事...
行動又係另一件事...
如果樓主被人告浪費警力既話...
你估係告樓主定係個個鋪頭阿姐???
當然市民如果任何時間有需要協助係可以報警...
但為左件玩具而報警,就有點兒那過囉...
依家又唔係賣假貨、或者貨不對板,只係有條2cm既花痕...
你覺得冇問題嗎???

阿仔:你唔鐘意咪報警
樓主:阿姐肯唔肯回水,唔肯我就報警
阿姐:我唔肯
最後樓主報警鳥...

回復 130# 小堅

樓主浪費警力當然唔啱,但確係有人提議在先....嗌交本來就係咁.你大吓我.我大吓你...跟本好多小事變大事就係因為大家都不肯讓步做成

其實帶間尺就正常d, 不過間尺界膠紙就冇咁好
不過帶 cutter 買玩具係事實, 以前見唔少 post 有人話帶 cutter 買玩具, 可能你玩玩具的年資仲係淺啦
回復  小堅

樓主浪費警力當然唔岩,但確係有人提議在先....嗌交本來就係咁.你大下我. ...
老文 發表於 16-8-2013 11:14 AM

但大到真係去報警,真係過份左...

大家都唔好再推POST,等個POST沉底算...
件事都過左咁耐...
只希望樓主會因為呢件事有所領悟...
標題第一句

其實帶間尺就正常d, 不過間尺界膠紙就冇咁好
不過帶 cutter 買玩具係事實, 以前見唔少  ...
toylover 發表於 16-8-2013 11:17 AM

以前帶係唔係代表依家都要帶先???
我同你講依家十個玩家十一個都唔會帶...
係唔係代表個個年資都好淺???
希望你帶cutter既時候唔好畀差佬(豆)...
除非你份工一定要帶呢D工具係身...
唔係既話有機會帶你返去差館解釋下...
回復 134# 小堅

是旦啦, 洗唔洗執著到咁
阿 Sir 都冇話佢帶 cutter 買玩具有問題, 如果成件事冇咗 cutter, 又是否變返樓主無錯呢?

正如而家買相機鏡頭, 一樣有人帶電筒去照, 我就做唔出, 只會對光源肉眼睇唔到就當 pass, 用電筒照鏡頭, 十支有十支都一定照到問題
回復  小堅

是旦啦, 洗唔洗執著到咁
阿 Sir 都冇話佢帶 cutter 買玩具有問題, 如果成件事冇左 c ...
toylover 發表於 16-8-2013 11:47 AM

你搞錯左一樣野...
佢帶唔帶cutter都係錯...
根本成件事就係樓主問題...
係你執著話以前D人乜以前D人物咋...
回復 136# 小堅

:38: 師兄唔駛理佢,此人食古不化,只懷念過去,永無進步 ....

:35: 近8月尾有好多正玩具出,等到貨時玩吓仲開心啦 ∼