Toysdaily 玩具日報

[詢問] 太耐無買玩具,想問下而家係咪唔比開盒check貨換貨???

"我係好小心咁去開盒,cutter係代替用間尺打開盒既兩邊
第一盒有2cm長花痕,我先要求要另一盒。
第二盒既凹痕,係胸部彎腰整凹既。一開盒已有。"

追加重點
其實樓主到依家都冇解釋,如果開哂俾你驗,開左果D你要店點樣處置,
係咪顧客大哂,你老馮要開哂俾我,開左果D關我差事,
你蝕你既事,開俾我應份,我理得你死,係咪咁,
如果全部人好似你咁,所有玩具舖都要執笠

樓主完全冇企係店既角度諗,只顧自己,就算依家既聖衣神話ex,
都唔太多人會開盒check,雙膠紙何其多,
駛唔駛成箱12盒開哂俾你慢慢執返d最好既拎走,
然後剩低11盒簡完既次貨,當2手賤價出售
佢因為"花"而開第2盒畀你已經算係咁........
現時一般做法真係先畀錢, 開盒有爛/缺件才換貨, 你呢種"花"係不換的.......
佢唔知有無講明上面個2句.......
call pc真的有點.........:38:

delete{:1_197:}
就係樓主呢d驗屍官,阻住排係後面比錢的人,浪費警力{:1_200:}.買玩具姐~
照咁睇 樓主都係唔太適合玩玩具~
樓主我睇你張相就真係誇張

巨靈神個名聽落好巨,但SR巨靈神有幾大隻大家心中有數,

個條花痕重要推contrast post上黎.....

家下買盒未開封品單雙膠紙都嘈餐死既環境,

鬼店雖存在,但真心覺得宜家開鋪賣野真係嘔血
工业量产品,作业精细度,大概就这个水平了

如果我系店家,应该卖之前说明清楚,如果买家不能接受

宁愿不做这笔生意了

买的不开开心,卖的又亏本

何必呢
我開盒比差人睇,差人無言.....

我諗個差人係諗:

吓{:1_236:}
我仲以為係賣爛野賣假野......
咁X樣都要報警{:1_236:}
你冇X野呀:blame:
阿SIR就落更啦:angry:

...
所以無言
照咁睇 樓主都係唔太適合玩玩具~
玩具人生 發表於 5-8-2013 09:26 AM
照咁睇 樓主都係唔太適合玩玩具~ X2
玩玩具玩到咁,好無謂,浪費雙方時間。其實出面賣電話的都會保障自己,通常同你講你係買先開俾你睇,呢句你明白什麼意思嗎,如果開晒俾你睇,仲晒賣俾人咩。最多試用7日內有壞包換。保障到人保障到自己。
回復 23# ssricky82
第一盒有2cm長花痕,我先要求要另一盒
2cm都肯換俾你. 其實係人地阿媽好人. 好多舖直頭唔會換.

現在買神話ex, 直頭無得開盒check, 如果塊面花得好離譜, 先叫人換都情有可原. 個個話聖衣有2cm花左, 拎去換, 間舖執得喇.

有d同理心, 換轉下角色, 試諗下你自己係玩具老闆, 你會點做? 個個走黎話少少野都換, 人地蝕左邊個補償俾佢.

玩具唔係入博物館既藝術品, 係要黎俾人玩既.
大家放過樓主啦,佢已經得到應得嘅經驗。。。如果吾係佢買親玩具都會報警
買多啲會慣嫁啦
買個玩具都要帶cutter驗...
如果識女朋友要唔要帶佢去做個body check先?
你買盒玩具,不如叫人一次過開十隻比你選啦
我覺得check件好正常, 只不過太驗屍真係自己辛苦, 當然你可以話花痕都係一種缺憾