Toysdaily 玩具日報

[詢問] 太耐無買玩具,想問下而家係咪唔比開盒check貨換貨???

咩叫完美?完美定義係咩?追求完美嘅同時,先問問自己是否完美,如果連最能掌握控制嘅自身都未必完美,何苦去追求或要求一件"死物"完美呢?
好好反省吓啦
樓主,真心想知你呢家比人炳完,
心裡諗緊乜?成班人蝦你?已經比人點醒左???
好簡單,你調轉代入一下人地間鋪度,比著你做個個老闆,你會點做?
為左一盒玩具報警?我交稅唔係比你呢啲人咁用GA
對方比你開兩盒CHECK,真係好好,就係太多你呢啲反智嘅人,到下一個"你"出現
佢比你開過個盒玩具唔駛賣GA LA
如果你重年輕,今次希望你吸收到經驗,如果已上左年紀,真係擔心你點生活...
店最錯係無講清楚, 爛/欠件才可退錢, 花/甩油/上色問題不可退錢~:38:
{:1_206:}Ma Kau Fan People.
甘我要call 特首來投訴,再call 埋飛虎隊,因為我個隻左角同塊面下邊冇左啲油呀![
[quote]都不是一定男人老狗才有問題,話說小弟動漫節買左隻E記jordan,即場唔比check,返到去check,佐敦個頭雕 ...

我在Enterbay也有同樣的經驗,排頭位換貨的驗屍官,揀到成台都係野,都係唔合心意,最終都要返廠攪,但係我就要呆呆地等了超過一粒鐘,就算職員每人派盒檸檬茶,都無用。:53:
首先多謝各位回覆,有幾位大大亦講得好好。
不過我唔係遊客,只係一個死窮鬼。
cutter 我唔係為開人地盒而 ...
ssricky82 發表於 2013-8-4 10:50 PM

綜合結論~驗屍官加戀盒直角人仕:blame:
報警玩咁大@@
坦白講sad貨中唔少
一般都會認命,但最唔順氣既情況係盒野明顯比人開過,有種買揀剩蔗既感覺:53:
報警玩咁大@@
坦白講sad貨中唔少
一般都會認命,但最唔順氣既情況係盒野明顯比人開過,有種買揀剩蔗既感覺 ...
野比大雄 發表於 10-8-2013 11:01 AM

但有時一返貨就雙膠紙, 真係無計...
掉返轉諗, 如果間舖為了所有俾客人的貨都無花無爛無缺, 到貨時每盒先開出黎 check, 只選完美的出來賣俾客人, 但係個盒已被cut膠紙開過, 重貼新膠紙或雙膠紙 你又會話人二手當新貨, , 咁想點先?
掉返轉諗, 如果間舖為了所有俾客人的貨都無花無爛無缺, 到貨時每盒先開出黎 check, 只選完美的出來賣俾客人 ...
kinis 發表於 10-8-2013 11:12 AM

QC唔係零售的責任, 何況花油代理是唔受理的.
QC唔係零售的責任, 何況花油代理是唔受理的.
redfish 發表於 10-8-2013 11:21 AM

咪就係咁, 我就想知D怪客咁樣接唔接受收, 唔得o既話就請跟番全世界的合理標準, 唔好再發夢啦
原來咁樣都唔算係驗屍官, 唔怪得宜家D 玩具鋪執左咁多
原來咁樣都唔算係驗屍官, 唔怪得宜家D 玩具鋪執左咁多
Mo.P 發表於 10-8-2013 12:33 PM

就因為自已不覺有問題才是最大問題, 情況只會越來越嚴重.
汲取咗各位大大嘅意見, 呢位大大相信應該都已經知道買玩具開盒嘅意義喇, 希望佢下次平常心去買, 放開D就會開心D!