Toysdaily 玩具日報

[新聞] 林慧思老師

關閉 [複製鏈接]
師兄,你係度偷換概念,我兩件事係分開講,而且話係可能。唔該
transfarmer 發表於 4-8-2013 04:12 PM

那你又因何懷疑他可能是五毛呢?就是因他引用了香討的內容?

收到超音兄
更改如大下

今曰我在場去支持林老師!今日警察做得比較好些!
但今曰有個好大問題!青關,/教協人仕放了飛機     
家長聯會. 私自非法建超巨大高台!
那是主要馬路入口!!!

有相

回復 103# 超音

你又唔洗咁激動.....

聽多D...睇多D.....再自己分析下......

我都唔LIKE班政棍借事件黎攪攪震......除時成事不足敗事有餘

由始至終我都係話成件事俾人無限放大......問題係有無需要批鬥式咁趕絕一個因為講粗口而要除時被炒既老師......:70:
回復 108# O_biscuit
我何處表現出激動呢?我有罵你嗎?這個說法有點莫名其妙.

分析請看第81樓,現在已經不是批鬥老師,而是雙方利用了老師作政治角力.
回復 107# 冬暖夏涼小恐龍
有講台嗰班好似不是教協,而是什麼家長聯會.
各位,上一個post鎖左,就係單打,直接責罵得太勁。

但無助講出自己相信既道理。
希望大家用「理」去說 ...
原罪 發表於 4-8-2013 04:14 PM

上一個post我都有追但無發言.....原罪兄表現中肯持平......不溫不火......真心佩服
回復  O_biscuit
我何處表現出激動呢?我有罵你嗎?這個說法有點莫名其妙.

分析請看第81樓,現在已經不是 ...
超音 發表於 4-8-2013 04:27 PM

OK....咁我激動lor.....
支持香港有不同聲音
有人支持老師見義勇為,
有人批評老師老師處事缺乏冷靜
有人批評警方處理不公,
不過不同既聲需要互相尊重,不要打壓言論

中立???
賊去打劫都因為無錢, 你估佢想架?
強姦犯因為性慾太強又無女, 先要強姦.....
尐人吸毒因為生活太無聊, 揾尐世藝攪下啫......
殺生犯因一時衝動先殺人, 你估佢唔怕坐監咩?
青關愛成員莫財先收共產黨錢攪事, 佢返屋企瞓覺唔好?
以上立場夠唔夠中立???:45:
上一個post我都有追但無發言.....原罪兄表現中肯持平......不溫不火......真心佩服
O_biscuit 發表於 4-8-2013 04:33 PM

客氣:64:
小弟其實過份左,有挑釁人。
此終大是大非,有些位不想退,就過份了。

對冒犯到既各位講聲抱歉,希望一個post既事,一個post了結。之後大家傾玩具時,唔好舊事從提。
:77:
中立???
賊去打劫都因為無錢, 你估佢想架?
強姦犯因為性慾太強又無女, 先要強姦.....
尐人吸毒因為生活太 ...
CYCLONE_JOKER 發表於 4-8-2013 06:19 PM

小弟真心覺得,無需中立,大家認知一件事實有出入。
但支持自己論述,如果只是純個人喜好…例如我憎佢樣衰…

…咁…就無乜好討論…你喜歡啦…

其實今日警察仲有下文,
「轉自 熱血時報」

有一名懷疑是便衣探員的黑衣男子,被指在西洋菜街打人,圍觀市民要求在場警員將該名男子扣上手鐐正式拘捕。黑衣男子一度被市民圍困,其後在警員保護下突破包圍,但市民仍窮追不捨至花園街山東街交界,最後黑衣男子登上警車離開。現時民眾仍在登士打街包圍有份護送黑衣男子離開的警員,並向他們行三鞠躬禮。
之前被拉的搶槍人仕,已被放。

涉嫌打人嘅便衣警察係大量警察護送下安全離開,而非拘捕
現場有警察稱呼他為Marvin或馬仔,警察已將他釋放,並稱為一場誤會
各方高手請盡快起底,以助受害者自行要求律政司提訴

各位睇下係咪同一人?
咩事?又一單?

《壹週刊》聲明

本刊一名攝影記者今日在旺角西洋菜街行人專用區採訪,下午三時許拍攝一名自稱支持警方的楊姓退休警察推撞另一名在場人士,該退休警察發現本刊記者拍攝後出手推跌記者,加上在場其他支持警方人士拉扯,令記者多次跌倒及被踢傷,需送院治理。

本刊強烈譴責此等干預採訪自由的暴力行為,並促請警方不偏不倚地進行調查及執法,將兇徒繩之於法。
看了相片同影片,唔通公安已成立,特別護[愛]小組??689上台後,出左幾個[愛]字組織,可以係香港社會打橫行,打壓言論自由,更加可以打警察同叫佢食屎,包圍法輪功,掃場,警察只係隔開其他香港市民,由得[愛]字組織打壓法輪功,係真係打個隻,點解香港警察變左公安?唔通大家都係同一個老細??想升得快d,想平平安安,當然識做啦!!