Toysdaily 玩具日報

[新聞] 林慧思老師

關閉 [複製鏈接]
回復 89# 包和尚
新聞剛剛說,警察起初已排人牆阻隔雙方人士.
但反對聲討林老師的一方,衝擊警方人牆,
已有人被帶上警車問話,懷疑搶警槍.
旺 角 集 會 場 面 混 亂   有 人 被 指 搶 警 槍 帶 上 警 車

2013-08-04 HKT 14:43

旺角行人專用區舉行支持警方執法集會,另有聲援林老師團體到場。(馮卓垣攝)

旺角支持警方集會場面混亂,有人衝上台。(陳妙玲攝)

有人不適暈倒(崔蔚恩攝)
「 香 港 家 長 聯 會 」 及 「 香 港 行 動 」 下 午 在 旺 角 行 人 專 用 區 , 舉 行 集 會 支 持 警 隊 嚴 正 執 法 。 有 反 對 集 會 的 人 衝 上 台 , 阻 礙 集 會 舉 行 , 多 名 警 員 上 台 驅 趕 他 們 離 開 , 亦 有 人 被 警 員 帶 走 , 警 方 在 台 下 築 起 人 牆 。
混 亂 期 間 , 有 人 被 指 搶 警 員 佩 槍 , 被 帶 上 警 車 調 查 , 亦 有 人 不 適 暈 倒 。

有 聲 援 林 老 師 的 團 體 , 批 評 警 方 執 法 不 公 , 又 不 滿 集 會 團 體 的 講 台 阻 礙 西 洋 菜 南 街 的 路 口 。

現 場 有 大 批 人 聚 集 , 包 括 支 持 警 方 執 法 與 聲 援 林 老 師 的 人 , 雙 方 不 時 推 撞 , 講 台 附 近 多 間 店 舖 暫 時 關 門 。 發 起 集 會 的 家 長 聯 會 會 長 李 偲 嫣 強 調 , 不 會 腰 斬 活 動 。

»香港電台新聞主頁  
睇你好有修養tim,出口成文,
包和尚 發表於 4-8-2013 03:36 PM

係呀,所以唔該你講野俾 D 尊重,
一句香港式民主,打晒所有人,亂扣帽子。
你不認同,不代表其他人不認同,我有權發表自己見解,你就用香港式民主批鬥我呀?
回復 93# transfarmer
不過師兄你亦有話人是五毛喎.
多謝晒wo,你又係香港式民主,聲大夾惡,有你講,冇人講。
包和尚 發表於 4-8-2013 03:28 PM

聲大夾惡,有你講,冇人講果班人咪響晒香討囉.......:70:
你不認同,不代表其他人不認同,我有權發表自己見解,你就用香港式民主批鬥我呀?
包和尚 發表於 4-8-2013 03:45 PM

我有咩能耐可以批鬥你 ?
我都有權發表自己見解,不過唔駛下下話人搞你,然後亂扣帽子。

你句句都香港式民主批鬥你,小學雞鬧交咩
回復  transfarmer
不過師兄你亦有話人是五毛喎.
超音 發表於 4-8-2013 03:46 PM

我講香討班人,人所共知吧
回復 98# transfarmer
咁你同香討的人有何分別?
你說包兄一句港式民主,打晒所有人,亂扣帽子.
現在你又何嘗不是一句人所共知,對包兄扣帽子呢?
理性分析到用香討黎作準?......你上去打句撐林老師班五毛執到笑......:@
搶槍單野唔好跟車太貼…
好似個警察無槍既…

等緊圖同片。
舉手警員稱黑衣男子觸碰他的佩槍。 朱永倫攝

回復 100# O_biscuit
我看不到你們在理性分析,如果不能用香討作例子,那應用什麼作例子?

包兄扣你們港式民主帽子,而你們就扣他一個五毛帽子,
有何不同之處呢?這不是五十步笑百步嗎?

罵戰就說用此方法去罵人,討論也要?
回復  transfarmer
咁你同香討的人有何分別?
你說包兄一句港式民主,打晒所有人,亂扣帽子.
現在你又何嘗不是一句人所共知,對包兄扣帽子呢?
超音 發表於 4-8-2013 03:58 PM

師兄,你係度偷換概念,我兩件事係分開講,而且話係可能。唔該
不過你咁撐佢,我就唔同你地 3P 喇,
留番 D 位俾其他人 post 真正有用既資料 Bye
各位,上一個post鎖左,就係單打,直接責罵得太勁。

但無助講出自己相信既道理。
希望大家用「理」去說服人,即使對手有其他見解,亦會比較易明白對方睇法。

好似上下盤版主,會貼人力,熱血既圖話挑釁者,攪事者高興。小弟會感覺有潛檯詞。
我亦回你一張警察保護家長聯會的圖。

家長聯會鬧林老師,警察保護他們。
我陳述事實罷了~