Toysdaily 玩具日報

[新聞] 林慧思老師

關閉 [複製鏈接]
回復 40# 包和尚
吓?出旺角買餸?

包兄,我聽講她係專程出旺角支持法輪功喎.
現在真是如你所言,有無咁啱得咁橋.
回復  包和尚
吓?出旺角買餸?

現在真是如你所言 ...
超音 發表於 2-8-2013 03:23 PM

下?出旺角支持法輪功?
我聽到都係買"食送"

小弟住新界,都試過去灣仔買"食送",因為果邊海鮮靚D…
當然唔會成日咁癲…

但包兄個陰謀論有個問題,攪到林老師出名既,係對家喔?

即係關青佢地…
你想講關青同你之前講既組織勾結,會唔會太戲劇性?
回復 47# 原罪
我也是聽講,那到底她是出去旺角買餸,還是去支持法輪功?
流言滿天飛,香討果面日日新,留侍4/8睇誰是真民主,如果又係用圍及聲大夾惡便是民主,
不要也把,
回復  原罪
我也是聽講,那到底她是出去旺角買餸,還是去支持法輪功?
超音 發表於 2-8-2013 05:10 PM

呢篇大紀元既,內文可能會偏幫,但最重要,係林老師話自己買食送路過。

http://blog.libertytimes.com.tw/longjianfei/2013/07/26/145521
流言滿天飛,香討果面日日新,留侍4/8睇誰是真民主,如果又係用圍及聲大夾惡便是民主,
不要也把,
包和尚 發表於 2-8-2013 05:23 PM

大家都冷靜分析,同埋小心跟車太貼。
回復 50# 原罪
旺角街市不近事發地點,不推測了,放長雙眼睇.
以前話精人出口,現在出手都不用公審。咩世界????
其實有冇人想過林老師今次事件,是否有動機?
一名教師(有政治背景),由新界出旺角買餸(來回
車程都不小於1小時,未計等車及游街市時間)
又剛剛行到西洋菜街(當時未有買餸.),見到法輪功同青
愛事件,就停低睇(忘記自己係去買餸),又咁啱見到不平事,
就突然正義上身(其它路人就睇戲),上前指出不平時,又咁啱,全港得一間毒果記者
在場,即時拍低,之後發生事情便成為焦點,可能有人話係五毛論,但不能只準單
一方向想,而且之後被人起底從FB得知相片及內容,都係同某社團有關,仲上去網上
調理農務系做訪問(又會咁又勢力同方法找到老師做訪問),訪問時聲稱冇政黨背景(而FB於事發後黄教主大讚其叻女,而老師FB上朋友都係同某社團人仕,
咁多野連埋一齊,我就不相信係單一方向睇,如有大大們有看過老公FB便知真實。
包和尚 發表於 2-8-2013 02:50 PM

任何事,加上陰謀論之後,根本就唔駛討論,最重要係所有野都只係 "假設"
人好多時都選個有利位置靠邊站,有事唔駛企出黎最好,
事件難分對錯,大道理識分掛 ?
用陰謀論,可以將自己的想法合理化嘛。。。。。
回復  包和尚
吓?出旺角買餸?

現在真是如你所言 ...
超音 發表於 2-8-2013 03:23 PM

係買餸 係個位林老師親口講既....可以係youtube search 調理農務 訪問老師條片到睇到

我覺得成件事好多人都放錯重點...放左係粗口上面
但重點應該唔係佢有冇幫法輪功,有冇倒青關,有冇講粗口...
而係林老師入左警察封鎖線加無視警務人員指命

警方已多次表明,警察做緊野要求佢離開封鎖線,但係老師一律無視.言語攻擊警務人員 令警員發火,直到老綀IP登場..對老師既無理平心以對,老師發現挑撥唔到老綀IP發火而敗退,離開封鎖線

一開始如果個PC仔真係要做野,叫左幾次都唔行番出去,一條阻差辦工已經可以拉番警處...
睇到中段我覺得警方處理態度過度克制.

如果成件事係發生係線外...我會支持老師,
路見不平的精神無錯...錯係錯在對執法人員態度

對某D政治團體 用無理漫罵,丟野,衝擊黎表達意見既態度 小弟真係不敢苟同
我澄清本人當日只是看到冰山一角,而這件事之前我都每週六日都行菜街,法輪功和其他人爭執我都見過,那次有女人鬧法輪功的一個男人,他不斷挑釁致那女人打了他一下,他即瞓低直到警察到來,件事演變得更不可收拾。
而老師今次事件,當時有途人幫口叫囂,警方(包括女警)不斷叫停,林老師卻破口大罵,網上有片,昨夜我有一看,不用多說。
現在是香港政府低能,局中無人話事,無力站出來對話,形成社會一面倒鬧,只要有一點混亂,總鬧得熱哄哄,警方便成為發洩工具,我非常同情,但又無奈。
個人政話立場是靠近民主,但討厭人民XX,更非常非常討厭旺滋瘋攪的所謂學運。因為香港金禧事件,我都有幫手,學運不是這樣的。
講多了,都是那討厭的政治。

大家畀土共成功轉移視線了, 一句wtf根本沒有辯論的價值, 批評既人肯定大把都係粗口爛舌.......
問題核心係青關愛圍困著, 騷擾著法輪功, 而警方明顯偏幫青關不執法......
瘋狂批鬥林老師只為殺鷄警猴, 滅絕所有民間的正義和抗爭聲音及力量, 共產黨方可安枕無憂:74:

唔知要講幾多次,5分,3分鐘果D片係關青,蘋果剪輯既抹黑片…
至於陰謀論…
如果一個人,勇到押自己份工黎玩,你真係覺得會咩?
佢唔係政治人物喔?
唔通學龍小菌之後轉做補習?

算啦…你地要一個人死,總會俾到理由自己。
唉,都不是因為她的行業而多言,只是在那刻,警方只算較中立,法輪功不合理在行人專區放路祭,再有攪事者關青會圍堵,之後每次必有打鬥及報案事件,警方在預防下冷靜控制人羣,這是重要不過的依法辦事,但在這期間有人挑釁,換上你會如何是好?
警方那可像他們般鬥鬧?
警方可否拔警棍嚇滋事者?
警方只可對滋事者警告,但卻說偏幫,當天林老師行為是潑婦罵街式對抗警方,又換個角度,當學生犯錯,是否一樣大聲回答,據理力爭?