Toysdaily 玩具日報

[新聞] 林慧思老師

關閉 [複製鏈接]

本來一對一嫁者...而且我覺得個PC已經係客氣個隻,如果林老師合作D理性D出番去 今本唔使幾個上

市民要圍青關就應該要警方未到就圍,做成第三方勢力,警察到左就 警察行先,人地封左你先話要圍青關,比你圍到仲有法治

最後冇拉到攪事既我都覺得唔合理

但個兩位哥哥無押冇塔,自願行上車 你話佢係比人拉..我又覺得唔多似,最後前D個敢言哥哥向警察講解狀況,似係佢可以講多D事發經過,要返警處落口供,差人可以做樣比人睇似D,
不過點解無帶埋青關同法輪既當事人...我到而家都唔明

警察做野點衰點錯都好啦 法都係要依 封鎖線出得既就唔可以亂入 你幾正義幾有理都好但建立係破壞法則上面,比人印象都大打節扣,本來100分,而家得70..對我黎講啦
任何事,加上陰謀論之後,根本就唔駛討論,最重要係所有野都只係 "假設"
人好多時都選個有利位置靠邊站 ...
transfarmer 發表於 2-8-2013 06:58 PM

我住荃灣!!!發起神經會入屯門放船睇玩具,出旺角./油麻地買模型....還會過香港玩具街找鴻興!!!!!我又有陰謀:54:

點解無帶埋青關同法輪既當事人...我到而家都唔明:67:

這個更正無人講又無出声明!!!!

本來冇人提幾乎冇人記得有法輪功,現在反而來炒番熱佢,不斷間接地提醒人有法輪功存在。難保唔會有人因咁開始留意法輪功,睇睇下入埋教

[青關會] 原來維穩budget已經加到有大電視同供電系統。當然 $500 一日!!分分鍾好過你同我  
會吾會用十多二十部大電視去圍法輪功{:1_208:}
我不贊同林慧思老師粗言辱罵警察的舉動,也不是想把這件事拔高到五四運動般的地步。我只是以為,當一個錯誤是被更大的系統錯誤所激發出來的時候,我們是不能只把矛頭指向前者的。若有內地民工自焚討薪,大家只顧着批評這個工人太危險,卻放着惡意欠薪的老闆不管;這就算不是本末倒置,也是轉移視線。
應該公正執法,應該嚴守中立的香港警隊,如今表現得越來越不像話,明擺着幫人欺壓異見。這時候卻有各類組織跑去追究那個看不過眼說了粗話的老師,其中邏輯,豈不正像一場反着來的五四運動嗎?  

梁文道
此事已演化成政治團體的角力,一方借著林老師去批評衝擊建制的力量.
但口口聲聲支援林老師的政治團體,到底是真心,還是同樣借用林老師呢?
其實我最贊成一刀切,不準擺街,更要攪事者叫囂者停口停手,但在公眾地方連警方處理事件都話不可以,這可以點做。

今天旺角又有大龍鳳,滋事者或挑釁者又可以樂上一天了。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
好啦,終於有人攪事搶槍,那班說警方的人請睇,這種事就是偏激份子做成,在公眾地方給更多人爭論,那有不變質的可能。
香討D人講,早去簽名都入不到,班調理農務系D人阻住晒,暴晒粗,仲有相
睇,呢D米香港式民主,聲大夾惡,有佢地講,冇你地講。
香討D人講,早去簽名都入不到,班調理農務系D人阻住晒,暴晒粗,仲有相
睇,呢D米香港式民主,聲大夾惡,有佢地講,冇你地講。
包和尚 發表於 4-8-2013 03:15 PM

香討講就係 ? 個度一直都係五毛之地,可能都係你家鄉
聲討林老師,可以有私人保鑣

多謝晒wo,你又係香港式民主,聲大夾惡,有你講,冇人講。
多謝晒wo,你又係香港式民主,聲大夾惡,有你講,冇人講。
包和尚 發表於 4-8-2013 03:28 PM

點睇都係你惡 D wo :ar:
原罪兄,想問下呢張相映時間之前,有無發生事情?定係有事發生,之後警察兄促成人牆,防止有衝突?定係你上網見到這張相,以自已想法加以上傳出來?定你係現場呢?
睇你好有修養tim,出口成文,