Toysdaily 玩具日報

[新聞] 香港市民包圍青關會頭目 怒斥警方縱容

關閉 [複製鏈接]
青關會是中共在某後支持,最先由一周刊報導,
現在中文WIKI的說明,都是根據一周刊所寫的去記錄.

超音 發表於 29-7-2013 03:43 PM

中文WIKI 說明,就是你的証據嗎?
如果警察做錯,係咪唔可以鬧?
例如強姦受害人,或者掉左報案人証據既警員都唔可以鬧?

至於今次問題係 ...
原罪 發表於 29-7-2013 03:44 PM
D人去學校投訴老師唔啱, 但身為老師當街講操口惡形惡相都有失身份(無論有無俾人影都好), 但佢罪不致死, 但個警察都係執行職務姐, 仲乜老師要咁樣侮辱人姐

警方恐嚇完途人,話企入封鎖區要拉要鎖,不久之後,撤走封鎖區,­乜野實際行動都冇就走人,共狗組織冇左警方保護,畀途人鬧到怱怱­收旗,仲惱羞成怒到想打途人,騰雞中自己先仆左街。縱觀過程,警­方設封鎖區,根本係受命保護滋事的共狗,途人路見不平,質問警方­為何要設封鎖區,有甚麽不對?
法輪功合法擺檔,共狗組織來非法滋擾,警察應該為­法輪功人設封鎖區,禁止共狗組織繼續惡行,而唔係為共狗組織設封­鎖區,禁止途人路見不平。你地話畀途人聽,設封鎖區係等陣有所行­動,叫途人唔好阻差辦公,結果證明又係狗up,警隊不久撤去封鎖­區,乜行動都無做過,共狗組織仲郁手打人,連途人都打!
警方兩幫人拉曬去旺角警署!!!我無話可說!!
但警方無做到!!!

『關愛力量是受命組識』
去片
冬暖夏涼小恐龍 發表於 29-7-2013 03:41 PM

:{:1_215:}片呢?
中文WIKI 說明,就是你的証據嗎?
Garycharm 發表於 29-7-2013 03:50 PM

現在是你說青關會有背後力量指揮,不是我.

或者他們真的有中共支持,任務是打壓法輪功,但我不知是否事實.
青關會針對法輪功,真的是中共在背後指示的嗎?師兄可否答我呢?
大大好句!
大大好句!

港式討論--- 容不下發表意見,只需要和諧;
港式自由 --- 佢有強姦既自由, 但你就無不被強姦既自由,當有一方比人強姦,有人幫佢築起圍板,其他人義憤之下講粗口鬧個起圍板o既人,
於是,就有人鬧果個講粗口o既人,唔記得強姦犯。

香港好多人之前一直俾懂曾梁呢類特首洗腦, 所以雙重標準係佢地核心價值,

而我o地,就係拒絕習慣
"拒絕習慣"咪又係另一種"習慣":38:
香港青年關愛協會(全稱香港青年關愛協會有限公司,簡稱青關會;英文:Hong Kong Youth Care Association Limited[1])於2012年6月8日[2]在香港註冊(註冊編號:1757349[3])並正式成立的組織[4],登記地址為粉嶺安樂村(安樂村工業區)燕京啤酒大廈一樓[5][6]。協會報稱之宗旨為「以青年為本,關心、關愛青年的成長,為青年提供專業而多元的服務及活動,提升青年的社會責任,抵制不良侵襲,參與社會事務,關注青年權益,培養青年人才,促進香港繁榮安定」[7]。該協會實際以積極介入反法輪功的運動而著稱[4],追查迫害法輪功國際組織認為香港青年關愛協會的幕後操控者為中華人民共和國政府國務院防範和處理邪教問題辦公室(中央610辦公室)和中國反邪教協會,該會與香港特首梁振英關係密切。《壹週刊》指協會成員亮刀恐嚇並威脅記者和法輪功學員,拆走法輪功之橫額,連警方到場也無可奈何[5]。壹週刊前記者也指控,採訪過程中曾遭該協會恐嚇
主要成員

洪偉成:青關會主席、中資機構燕京啤酒公司總經理。媒體報導洪負責幕後資金支持、策劃,曾任前中聯辦官員,負責培養中共地下黨員,並受曾慶紅、周永康栽培,在香港設立燕京啤酒分公司[8]。
    楊江:青關會會長。
    林國安:協會副會長兼公司董事,江西井岡山市政協委員兼特聘香港委員[9],前民建聯成員[5],前粉嶺華明邨業主立案法團主席[5][2]
    吳創錚:公司董事[9]
    關子昂:中資企業燕京啤酒公司經理,並為糧油食物公司股東。2013年6月初率眾暴力襲擊悼念李旺陽的香港市民,遭警方逮捕[10][8]。
"拒絕習慣"咪又係一種"習慣"
what 發表於 29-7-2013 03:56 PM

玩捉字蚤?
要我降低層次去遷就你嗎?{:1_197:}
玩捉字蚤?
要我降低層次去遷就你嗎?
Garycharm 發表於 29-7-2013 03:58 PM
要明既自然會明, 你覺得係捉字蚤隨便你
要明既自然會明, 你覺得係捉字蚤隨便你
what 發表於 29-7-2013 04:02 PM

堅唔明o咼,不過算啦。

講返個post 主題,
其實你仲想唔想傾o家?

誰正誰邪.我不是法輪功.不知法輪功是否邪!但青關愛一定邪
青年關愛協會反法輪功之行動
法輪功在香港
香港青年關愛協會懸掛在旺角惠豐中心外面的反法輪功橫額

香港青年關愛協會副會長林國安接受訪問時聲言法輪功的活動經常滋擾市民,在鬧市街頭上長期展放橫額及展板,宣傳未經證實的法輪功詭異價值觀,乃荼毒青少年思想之行為,並猛烈批評中國內地領導人,發表惡毒的攻擊性言論,實在到達忍無可忍之程度。協會早期曾多次向警方、食環署等政府部門投訴無援,於是毅然決定號召義工參與反宣傳行動。協會以法輪功集中在內地遊客出入的地點擺放橫額及擺街站,遂採取針對性行動,設置反宣傳街站,同時派出義工輪流當值,以正視聽[4]。林國安又指,香港是自由社會,不希望被人利用作為反中亂港的基地[14][15]。

香港青年關愛協會以「邪教」、「滾出香港」[16]、「Build a haimonious Hong Kong」、「Taiwan Falun Gong gets out of Hong Kong」「scourging the public order」[1]等橫額,對法輪功街站的「天滅中共」等橫額進行圍堵,又多次「夜襲」一些無人看守的法輪功街站,更派人日夜看守。香港《蘋果日報》報導指,其目的為肅清法輪功對中共的言論批評[16]。
D人去學校投訴老師唔啱, 但身為老師當街講操口惡形惡相都有失身份(無論有無俾人影都好), 但佢罪不致死 ...
what 發表於 29-7-2013 03:52 PM

執行職務…

陳某波都係執行職務咁推新界東北發展,雖然會令佢家族有約一千二百萬收益…

點解要侮辱佢呢?
仲要查埋佢老婆仔女?

因為佢地係公務員,出緊納粹人錢。同埋處理有問題。
玩捉字蚤?
要我降低層次去遷就你嗎?
Garycharm 發表於 29-7-2013 03:58 PM

WTF!我笑左:x
陳某波有問題處理中.{:1_207:}..等如無法處理問題!!{:1_210:}

師父明白了
執行職務…

陳某波都係執行職務咁推新界東北發展,雖然會令佢家族有約一千二百萬收益…

點 ...
原罪 發表於 29-7-2013 04:09 PM
公務員都是人, 不是神不是聖人, 佢買地D錢又唔係偷番嚟佢又唔係偷步買地擁有地有乜錯? 發展東北又唔係佢發行起只係咁啱輪到佢推呢項政策, 佢又乎合申報要求, 申報機制可能係有漏洞但又唔係佢發明, 其他唔評論, 就單一事件真係睇唔到發展局長有乜錯, 可惜而家插政府就係"Cool", 講道理就係政治不正確