Toysdaily 玩具日報

[新聞] 香港市民包圍青關會頭目 怒斥警方縱容

關閉 [複製鏈接]
你無論點反駁就唔好咁樣引用啦…

句野又唔通順…
原罪 發表於 29-7-2013 02:00 PM

原來要通順先可以引用架?條規則你定架?還是你都係"教師"?通順與否由你來定?
回復 30# Garycharm
我覺得你的看法,又是在說警察偏幫青關會囉.
總之警察做什麼都有政治任務就是了.
回復  Garycharm
我覺得你的看法,又是在說警察偏幫青關會囉.
總之警察做什麼都有政治任務就是了.
超音 發表於 29-7-2013 03:21 PM

我只是就事件作簡單的客觀陳述。

至於警察偏幫那一方,有沒有隱藏任務之類,
你倒是很快的得了結論,

你好聰明啊!
我只是就事件作簡單的客觀陳述。

至於警察偏幫那一方,有沒有隱藏任務之類,
你倒是很快的得了結 ...
Garycharm 發表於 29-7-2013 03:25 PM

我認為你的陳述並不客觀,因為你認定了青關會有背後力量指揮
這樣的看法其實已經存在政治上的見解.
我覺得你的看法,又是在說警察怕了青關會囉.!!!明白!!{:1_207:}
老師!!一個女老師!!無後台不用怕!!明白!!!{:1_196:}
to(讀書人)我都明白!!:72:
師父明白了{:1_208:}
原來要通順先可以引用架?條規則你定架?還是你都係"教師"?通順與否由你來定?
超音 發表於 29-7-2013 03:18 PM

無野,無野。你繼續。:77:
我認為你的陳述並不客觀,因為你認定了青關會有背後力量指揮
這樣的看法其實已經存在政治上的見解.
超音 發表於 29-7-2013 03:32 PM

『關愛力量是受命組識』,原來是政治見解嗎?
『關愛力量是受命組識』,原來是政治見解嗎?
Garycharm 發表於 29-7-2013 03:36 PM

這些是一周刊說的,你照單全收?
警察不是處理不公,而是處理當中,件事都未處理完,你又知不公?

都係嗰句,總之當眾媽叉警察&#22021 ...
超音 發表於 29-7-2013 03:15 PM
港式民主- 容不下異見, 只淮一言堂; 港式自由- 佢有強姦既自由, 但你就無不被強姦既自由; 香港好多人之前一直俾林老師呢類教師洗腦, 所以雙重標準係佢地核心價值, 慢慢你就慣啦
亂入...

咩嘢人... 咩嘢水準... 响喱個Post可以見識到喇...

大家繼續...

呵呵呵...

小櫻上
這些是一周刊說的,你照單全收?
超音 發表於 29-7-2013 03:38 PM

客觀事實:我有十多年沒看過一周刊了啊,
全收甚麼啊?{:1_215:}

『關愛力量是受命組識』
去片
http://www.youtube.com/watch?v=775kCYixAm4
客觀事實:我有十多年沒看過一周刊了啊,
全收甚麼啊?
Garycharm 發表於 29-7-2013 03:40 PM

青關會是中共在某後支持,最先由一周刊報導,
現在中文WIKI的說明,都是根據一周刊所寫的去記錄.

或者應該這樣問,你如何知道青關會有某些力量去給予命令呢?
如果警察做錯,係咪唔可以鬧?
例如強姦受害人,或者掉左報案人証據既警員都唔可以鬧?

至於今次問題係,警方有處理問題?
同埋老師有無問題?

我覺得得呢兩件事有討論價值。

警方點處理呢?
係關青圍人,警方圍返關青。
之後無做其他野…官方答案,處理中。
市民起哄,要警方處理,警方話市民挑釁。

警方結果係收隊,說好的"處理中"呢?關愛就郁手郁腳。
警方之後返黎。
無拉過人…可能過兩年會拉掛?

至於女教師…
其實,如果你有一日係街講一句粗口,剛好被人拍左片放上網。
被起底。
結果被過萬人寫信叫你老細炒你,你又有乜感想?
港式民主- 容不下異見, 只淮一言堂; 港式自由- 佢有強姦既自由, 但你就無不被強姦既自由; 香港好多人之前一直俾林老師呢類教師洗腦, 所以雙重標準係佢地核心價值, 慢慢你就慣啦
what 發表於 29-7-2013 03:40 PM

大大好句!

港式討論--- 容不下發表意見,只需要和諧;
港式自由 --- 佢有強姦既自由, 但你就無不被強姦既自由,當有一方比人強姦,有人幫佢築起圍板,其他人義憤之下講粗口鬧個起圍板o既人,
於是,就有人鬧果個講粗口o既人,唔記得強姦犯。

香港好多人之前一直俾懂曾梁呢類特首洗腦, 所以雙重標準係佢地核心價值,

而我o地,就係拒絕習慣!