Toysdaily 玩具日報

[新聞] 香港市民包圍青關會頭目 怒斥警方縱容

關閉 [複製鏈接]
回復 15# 原罪

大大我睇完片完全覺得教師好有問題wor...再引用大大論點..我做教師放工時間hi學生既家長唔知會唔會有問題?...:77:
回復  原罪

大大我睇完片完全覺得教師好有問題wor...再引用大大論點..我做教師放工時間hi學生既家 ...
老文 發表於 29-7-2013 02:05 PM

唔知老文兄係咪睇完整版本,怕你睇左剪輯版。所以補返一條片先
http://www.youtube.com/watch?v=xk_RmTE4Ez8

Hi學生家長?
你HI你同事同老板,同你係街Hi個陌生人你覺得真係可以相提並論?

我有時會Hi我D朋友羅…唔知使唔使無工做呢?
回復 17# 原罪

所以大大都應該明白,唔係放工後放低晒所有身份就可以對其他人講粗口而不雖負任何責任..
回復  原罪

所以大大都應該明白,唔係放工後放低晒所有身份就可以對其他人講粗口而不雖負任何責任 ...
老文 發表於 29-7-2013 02:33 PM

我當然明白,我覺得幾奇怪。幾時香港人見到人講粗口,要人無左份工?
佢如果對學生講粗口,係堂上講粗口,或者同佢職業上有關人仕講粗口…
我會覺得佢失職失德…
依家…
佢係街度講一句What the FXXk要上蘋果俾人公審就係「正確」?

WTF
哎喲!我使唔使ban acc?
回復  原罪

所以大大都應該明白,唔係放工後放低晒所有身份就可以對其他人講粗口而不雖負任何責任 ...
老文 發表於 29-7-2013 02:33 PM

講粗口有乜o野問題?
當有人想發聲、有人受命來滅聲。
然後,來了第三方人,把雙方困起,齊齊唔準出聲。

這就是第三方所謂的身不由己。
問題存在警察處理不公在先!
你看另一段片警察處理如何大分別
青關會有特權的嗎??
對無動粗的市民就咁惡,點解對青關會就變成軟皮蛇?
http://www.youtube.com/watch?v=YAGDlLX0j3M
當事件發生了,討論的,不是因由,
而係口頭道德,這等討論層次,
受教了。
回復 19# 原罪

無睇蘋果報導,但佢作風一向都係搵位入架la..一定要其中一方死先擺休,睇人pk先賣紙..至於ban a/c...如果打正寫粗口,我覺得一樣會被警告...
回復 20# Garycharm

覺得警方做事有偏頗其實一般市民可以點做先?...

你講既講粗口有無問題,其實我既意思係睇情況吧!
講粗口要付乜o野責任?
回復 26# Garycharm

睇你地咁講..我開始覺得唔洗lor...

揭露「香港青年關愛協會」 欺壓打壓「法輪功」

香港市民包圍青關會頭目林國安 怒斥警方縱容。

吾通做縮頭龜,自命清高就正確!
我現在明白什麼是(仗義每多屠狗輩,,負心多是讀書人)

鬧警察.....啱/錯!!!!邏輯!!!不是一開始就鬧!!
正常做法警察應該分開兩幫!!青關/法輪!
還用封條圍封現場!做成困戰鬥一大錯!!做法大有問題
第二錯
警察員佐級協會聲明全文
http://www1.jpoa.com.hk/
modules/news/
article.php?storyid=95

支前咁多單你吾九出聲明!!!!!
問題存在警察處理不公在先!
你看另一段片警察處理如何大分別
青關會有特權的嗎??
對無動粗的市民就咁惡, ...
冬暖夏涼小恐龍 發表於 29-7-2013 02:52 PM

警察不是處理不公,而是處理當中,件事都未處理完,你又知不公?

都係嗰句,總之當眾媽叉警察嘅,就是代表正義.
其他所有反對這種看法的意見,都被視為"被洗腦","叛港","五毛黨".
警察不是處理不公,而是處理當中,件事都未處理完,你又知不公?

都係嗰句,總之當眾媽叉警察&#22021 ...
超音 發表於 29-7-2013 03:15 PM

當有人想發聲、有人受命來滅聲。
然後,來了第三方人,把雙方困起,齊齊唔準出聲。

這就是第三方所謂的處理中