Toysdaily 玩具日報

[新聞] 香港市民包圍青關會頭目 怒斥警方縱容

關閉 [複製鏈接]
回復 179# 原罪
已經說了,又要人再說,低能都要有個限度.

我現在是在X你呀,X你是不需要論點的.
可悲{:1_234:}
論點可以無限想法,可以話毒果同社嗅連作在旺角街頭上演一幕做
新聞,先由社員在人群中演戲,带動附 ...
包和尚 發表於 31-7-2013 11:05 PM

:71:

你呢個睇法堅正!

唔係講笑,唔係串你,我真係覺得勁。

但…想講,如果社記有咁聰明就好啦!
就唔止係立法會拉下布就無乜野做到啦…(同唔同意拉布另外再講。)

不過如果講蘋果做新聞。
呢樣反而合理推測,因為挑起火頭既確實係佢地,近日轉口風,亦係佢地。
回復  原罪
已經說了,又要人再說,低能都要有個限度.

我現在是在X你呀,X你是不需要論點的.
超音 發表於 31-7-2013 11:08 PM

可憐。
回復 184# 原罪
我不清楚你係沒睇還是什麼,早在第10頁,
我與恐龍兄就此事的討論已經結束,各有看法.
之後與他已經沒就此討論交流.

所以你係鍾意比人X的,我沒辦法,
若是X你X到比管理員封號的,我亦不介意.
不過說清楚,對你,我就肯定亂插,不會有任何論點.
而且是有時間就X下你,沒時間我就不回應.

有種就來互X.
超音,你真係無得頂XD

你鬧個miss講粗口道德淪喪,
你自己就係度X黎X去…

你自取其辱都唔該有個譜~
可能大家忘記,社記曾經部署留會,可惜天眼映倒,先至真相大白,
佢地已經不把法律在眼內,仲有什麼事,不怕做,所有政治團體都不把
民生及提高生活水平提昇,要來何用?不要話我梁粉,我極之希望佢捱不
到4年下台,鬼鼠,有事就閃,所有參選大綱冇樣做到,請埋D
癈人入政府。
回復 186# 原罪
X你都要講道德?你白痴都唔該有個譜.

有口話人無口話自己咁又點,使死呀?
好似你咁整古做怪懶高尚,其實個心咪又係想粗口行先.

收皮啦.
可能大家忘記,社記曾經部署留會,可惜天眼映倒,先至真相大白,
佢地已經不把法律在眼內,仲有什麼事,不 ...
包和尚 發表於 31-7-2013 11:34 PM

梁班子真係…

低處未算低,不過老實,好多炸彈係由上一手留落黎…
不過上一手既功佢都邀埋,例如老人家$2搭車,689出黎邀功,同D老人家握手,話少少心意…

幾可憐…
一無事處,仲要咁樣抽水…
回復  原罪
X你都要講道德?你白痴都唔該有個譜.

有口話人無口話自己咁又點,使死呀?
好似你咁整古做怪 ...
超音 發表於 31-7-2013 11:37 PM

唔使死,肉酸之嘛。
回復 190# 原罪
咁又點?你都傻QQ.

網絡上面,表面道貌岸然的,真實可能係衣冠禽獸.
所以你話我做人肉酸,沒問題,我認,咁樣插你更加方便.
回復  原罪
咁又點?你都傻QQ.

網絡上面,表面道貌岸然的,真實可能係衣冠禽獸.
所以你話我做人肉酸,沒問 ...
超音 發表於 31-7-2013 11:51 PM

你想屈我?

就算你屈到我,你都抬唔高你自己架?
你係咪有乜野誤會啊?

之前你要串人先,唔夠人講就發爛渣…
小學生?
回復 192# 原罪
你講得無錯,係我串你先,因為睇唔過眼你係第5頁61樓串what兄.

唔夠你講就發爛渣?其實整個主題同你講過好少嘢,串你反而多D.
回復  原罪
你講得無錯,係我串你先,因為睇唔過眼你係第5頁61樓串what兄.

唔夠你講就發爛渣?其實整個主 ...
超音 發表於 1-8-2013 12:02 AM

好啦。我唔串你。

你可以講返主題嘛?
請~
我自己不信TD 有所謂的 5 毛黨,
網友發表意見,無論大家想法是否一致,都是各人真心所想。
有時討論到興起,互相單打揶揄一下,就少不免,
我真心不想見到本貼成為罵戰。

討論技巧中,有一個概念叫作『Devil advocate』,
大概是說就是一班人持有相同意見,也要找一個人故意唱反調,死命去找反對意見出來。
(相傳是沿自於天主教,主教們確立『已故信徒升格成為聖人』的討論方法)
有點似 World War Z 裡所說的『十聖人』吧。

現實中我們這些小角色當然不會去搞 Devil Advocate ,
但是和一些持相反意見的人處,去檢視自己的想法,
相方也會得益的。