Toysdaily 玩具日報

[新聞] 香港市民包圍青關會頭目 怒斥警方縱容

關閉 [複製鏈接]
回復  原罪

真心我都唔想老師被炒..不過覺得遇到不平對待,投訴還是有很多方法
老文 發表於 31-7-2013 11:16 AM

都唔使受而家既待遇吧…:50:
回復  原罪

呢樣野大家都明白...但好多時有心人亦可以拉埋一齊講...亦都會通
    (好爸爸平時盡 ...
老文 發表於 31-7-2013 11:14 AM

係一個破壞家庭既好爸爸?

{:1_215:}
回復  冬暖夏涼小恐龍
我想有一件事你要先了解,什麼是阻差辦公.
林老師可以指責警察辦事不力,但不是這樣 ...
超音 發表於 31-7-2013 01:02 AM
仲作戰緊,入嚟打氣先, 不過其實講嚟都無用, 佢地成日以為自己係公義, 其實好多人眼中佢地係破壞法治既一群同佢地口中既邪惡中共做既嘢無分別, 不過有幾多人會識得自醒吖, 果位老師的碓係過火了, 但批鬥佢既行為都唔啱, 中共愈來愈進步, 但班"民主"人仕愈來愈反智
回復 168# what
我嗰段完咗架啦,而家輪到老文兄(我覺得).

我的標提是香港市民包圍青關會頭目 怒斥警方縱容
點解會離提得咁交關

女教師只是其中一段!還有多段可以講!
眼鏡哥哥!!!應該講吓!!

全件發生共四小時之多!但最後警察一個青關打人(林生)林国安,黄衫(肥女)肖小容都無拉!放走曬!

最尾反而拉了路見不平的眼鏡哥哥!!!!
http://www.youmaker.com/video/sv ... 671e19560a0055.html

真正為人民服務當然值得尊敬, 但助紂為虐只服務權貴就人人得而罵之!

正常做法警察應該分開兩幫!!青關/法輪!
還用封條圍封現場!做成困戰鬥一大錯!!做法大有問題
這不是警察慣常做法!
令市民對警察存疑!!
有無高級警察!!可出來解析!!!!

真正為人民服務當然值得尊敬, 但助紂為虐只服務權貴就人人得而罵之!
正常做法警察應該分開兩幫!!青關/法輪!
還用封條圍封現場!做成困戰鬥一大錯!!做法大有問題
這不是警察慣常 ...
冬暖夏涼小恐龍 發表於 31-7-2013 08:25 PM

小恐龍兄,算啦。
你睇返佢地既留言…

只係講「睇法」,但完全無論述,論點。
你提出證據,佢地會指你係睇毒果,大紀元,個人本身都有問題。
或者所謂證據站唔住腳。

好啦。講返件事,問點解要群起攻擊個教師。
有以下兩個講法
1.講粗口
2.阻差辦公

關於
1.如果私人時間講粗口就要炒,馬會每次賽馬日都會製造失業率…
2.如果係阻差辦公,點解警察唔拉?或者咁講…警察唔拉,但網民要人無左份工就係正確?

呢D就係佢地講既「黑白分明」

你點可能傾到落去?

不如聽今晚熱血時報既節目好過啦,請左林老師既老公上去傾。
或者你都寄封實體信去支持下間學校同老師們。

總之你同佢地意見唔同,佢地無論點,只會單打…
係度罵戰咁耐…
今次水準之低,真係史無前例…
水準之低,求形容毒果同大公元係絕配

幾多人好似你咁都只係睇到表面....應該是泡沫才真!!失敬!!

回復 173# 包和尚
罵戰都要有論點,即係話X你要睇通勝,果然水準高.
拿!係咪啊!無論點架D回覆。
剩係單打…

:58:
回復 176# 原罪
係人都知話緊你啦,單打,不過你都唔係人又點會明詳嘢叫單打.
小恐龍兄,你見到啦。

你睇下呢12頁,除左執你D字眼,話你舉出既文唔可信…

無其他反駁。

好可憐。
超音,
講唔出…
同唔講…

係兩樣野黎架…
你就講唔出就當自己唔講。

你俾一個半個論點出黎啦…
唔好咁可憐啦,好嘛?
論點可以無限想法,可以話毒果同社嗅連作在旺角街頭上演一幕做
新聞,先由社員在人群中演戲,带動附近路人甲已丙丁情緒,
再向現場警察施壓,及粗言,希望在埸警察出錯及有失控埸
面,再由毒果記者獨家專訪,可惜失敗收埸,只映下社員失態
,於是再用剪接技巧,上演一幕自編自導鬧。