Toysdaily 玩具日報

[新聞] 香港市民包圍青關會頭目 怒斥警方縱容

關閉 [複製鏈接]
私人時間一句粗口,被人起底,去到就黎工都無埋。

撐佢叫做黑白不分?

你地見到咁既情況一定好開心啦。
如果你地自己都會講粗口,小心被人拍片上網啦…下個可能就係你!
回復 138# 冬暖夏涼小恐龍

大佬你假設到咁我都可以假設到:終有一日,交通警上前抄牌,會被大班學生#那馬,然後­副署長要前來「含撚式」一百八十度摺埋鞠躬道歉.絕無危言聳聽-­-這種事,在大陸天天發生,能夠公諸於世的不過鳳毛麟角.今天香­港警察助長專業人員媽叉,促成香港8婆化,那就得一併接受叢林法則­、弱肉強食,老師恰警差,一層欺一層,警察自己亦將淪為爬蟲走獸­,面對老師們任人魚肉.此為之報應! ....:shy:

回復 151# 原罪

呢d係咪體現左"港式民主自由"????:43:立法會都常見la...
回復  原罪

呢d係咪體現左"港式民主自由"????立法會都常見la...
老文 發表於 31-7-2013 10:44 AM

你要明白,係對付一個政府,同一個「普通人」既分別!

根本唔係對等!

回復 154# 原罪

對我呢d無知市民來說...使用的方法咪就係一樣囉..幾多人好似我咁都只係睇到表面..
樓上既朋友,你話果尐議員在立法會駡,最多咪傷害果尐高貴嘅官員的尊嚴,而家呢單野係要搞到人家份工都無埋,唔同呀!
回復  原罪

對我呢d無知市民來說...便用的方法咪就係一樣囉..幾多人好似我咁都只係睇到表面..
老文 發表於 31-7-2013 10:51 AM

一個擁有「權力」

一個「無權無勢」

唔係放埋一齊秤嘛?:@

林老師係港台節目接受訪問,係「事件」發生前訪問既。

林老師係得到政府頒發獎項加獎既老師,(行政長官卓越教育獎)
工作上請問有乜問題?

http://www.youtube.com/watch?fea ... edded&v=veYzL-t1iw014:12 林慧思老師 出場。
回復 156# 水水的基地

無睇佢既結果,個老師而家係咪真係辭左職或被辭職?

回復 157# 原罪

我係覺得本來就唔應該用呢種方式..去對待任何事或人....但個社會變左質..
回復 159# 老文
還未,如果真有此事,新聞肯定大事報導.
回復  水水的基地

無睇佢既結果,個老師而家係咪真係辭左職或被辭職?
老文 發表於 31-7-2013 11:05 AM

未,但每日都有人打去佢學校鬧人

回復 158# 原罪

呢樣野大家都明白...但好多時有心人亦可以拉埋一齊講...亦都會通
    (好爸爸平時盡心盡力照顧家庭.但有日出去滾被發現起底,仲攪到成身病,之後離埋婚..咁佢仲算唔算好爸爸?)
回復 162# 原罪

真心我都唔想老師被炒..不過覺得遇到不平對待,投訴還是有很多方法
回復  原罪

我係覺得本來就唔應該用呢種方式..去對待任何事或人....但個社會變左質..
老文 發表於 31-7-2013 11:06 AM

如果你講衝擊立法會既過激行為,係因為制度偏向左一邊…

例如泛民得票率高過建制…但因為比例代表制既關系,入到立會既人比建制更少。
仲有唔使選既「功能組別」議員。

立法會依家泛民提出既議案,係99%都會被否決。
今屆好似連阻止政府有問題既政策出台都做唔到,因為唔夠票…

一係就「拉布」,根本無能為力…
所以會有過激行為,令市民關心事件。

市民關心,係可以令政府讓步,例如之前無再將錢投入強積金。