Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 睇完Man of Steel 會死心塌地去訂請舉手 (含劇透)

回復 72# Keroro軍曹

其實我見坊間未有OK D 公仔. HASBRO也要三魚但不知所謂. 見人見志.:(
回復 73# kennethcmk

一齊中毒~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ {:1_223:}
回復  benbenben4213

我有少少心UP. 不過場戲設定為救小朋友會好過救隻狗囉. 超人幫阿媽去橋底好 ...
darknight 發表於 28-6-2013 08:30 AM

其實系美國,好多人當D貓貓狗狗系自己家人,所以對於鬼佬黎講E part系冇咩問題我覺得。  琴晚睇左套野好正。希望HT生性改下只金華火腿,同埋唔好出大貨時就換左第個人去cosplay.  都系果一句,對HT已經失去信心,唔會訂。等現貨再決定
我唔會訂, 未睇唔會入手,睇咗亦都唔會入手!
尤其係HT,佢出咩都唔再想訂
試咗上年訂隻貓女, 到而家都遙遙無期,為佢而買架batpod塵封幾尺.....真係對HT 呢兩個字極反感{:1_196:}
尋日睇完套戲真係想去訂, 但見到HOTTOYS門口o個版而打消念頭......
d貨又遲,個款越來越唔似走樣,再加上見到睇舖班爛仔店員已經唔想入去買野。
睇咗,不過唔會訂,因為HT做得真係好唔似。
依家cut訂未?睇完諗住呢幾日訂!
本來諗住睇完中毒就去訂, 點知睇完仲解左毒.............. :35:
睇之前訂左,今日睇,發覺ht show 唔到超人既線條,大腿太粗,宜家覺得body 好似一pet 肥肉咁。
搭訕,有愛還有愛,但唔可能在訂之餘又賭博咁估對方一定會改件貨!
水水的基地 發表於 29-6-2013 04:43 PM

同意. 拍拖, 唔代表果件一定最好; 同理, 結婚, 唔可以賭對方一定會愈梨愈好; 係公司擦鞋, 唔可以賭老細鐘意你擦得太大力/ 太明顯/ 太無力.... 其實人生就係咁賭博架啦. 不過有大有細有贏面大同細啫~ {:1_229:}
回復  darknight

對對對!!描寫人類內心既陰暗面, 係NOLAN既拿手好戲!點到即止....喺佢既世界入面 ...
SimonC 發表於 29-6-2013 04:54 PM

我就是喜歡這將現實的張力帶入漫畫英雄的手法. 好一句點到即止. 係尋尾打打打過左小小火. 反而有D悶.:67:
本人已睇完,還是覺得一般,總算好過上一部超人回歸
個將軍不懂心計,又沒耐性,用硬手段叫超人出場,失敗 ...
Keroro軍曹 發表於 29-6-2013 05:15 PM

AGREE. 好過上集. 但是否超越基斯道化就人言人殊, 我得論身型和故事是超越了.{:1_231:}
套戲將超人太"神"化,有意思但不好消化.特別係佢去教堂一段最有代表性.

至於玩具就算吧啦.好角色沒有玩具一樣是好角色,但質素唔好的玩具反而會令我不快.
我睇戲之前已經訂o左, 因為我對新版superman造型幾喜歡. 昨晚行開旺角, 我老婆都同我講做乜HT隻figure superman下身咁肥, 我只好同佢講 "HT應該會改好佢, superman咁重要角色, 又唔係多細微零件都做得唔好, 不如唔好出1/6, 以後出cosbaby算啦~"