Toysdaily 玩具日報

查看: 28146|回復: 99

[分享討論] 睇完Man of Steel 會死心塌地去訂請舉手 (含劇透)

剛睇完下午場,兩粒半鐘,一個”正”字! Christopher Nolan繼Dark Knight 後,又一成功將DC英雄現代化、寫實化。

對戲讚有::57:
1. 多了心戲,為隱藏身份不救老豆
2. 忍手唔丙惡棍
3. 你接受人類,但人類相信、接受你嗎?
4. 比Matrix Revolution 3 更合理,Dragon Ball Man of Steel 講得通,但Dragon Ball Neon就接受唔倒。
5. 兩難: 殺自已族人,定救地球人?
6. 超人套衫原來係原生星球fashion! 人人都咁著,咁著好合理,就算底褲戴上頭都係,唔戴先出奇。

彈:{:1_204:}
1. 生父唔跟住走佬有少少講唔通
2. 超人學飛有點似李安套Hulk大力踏跳,咁地球重力比原生星球細又點解釋可空中加速呢?

Anyway,套戲10�10; HT睇版6.5-7/10,希望搞搞個大肶,同埋S反光丫唔該!{:1_208:}
回復 1# darknight

未睇我都死心塌地入手啦....!!
還沒睇卻已訂左...大貨拿個可拉長的"哈哈鏡"睇就很像劇照了......:DD
回復 2# DreamWorks

愛係盲目嘅,睇完更大愛無彊!不過我唔想HT出嘜都訂嘛。:35:
睇左. 內心戲唔錯, 打鬥都幾好! 但覺得無乜驚喜.:78:
回復 4# darknight

贊同...我訂係基於頭雕好似...但現場睇實物又爭D,不過已經訂左,所以都要照去...!!
今次選角都好得...整體幾好...!!
我係先訂超人, 之後先去睇戲. 當睇完套戲後, 覺得無訂錯了.

另外, 呢套超人, 我覺得比 Ironman 3 成功啦, 最少唔會攪個咁既滿大人出來.

回復 1# darknight
我都睇左, 開頭雖然文戲較多, 又要交待身世同成長經歷, 不過都唔覺悶.
設定左clark kent正式成為超人時, 已經33歲, 見得多世面, 令佢更人性化.

我會俾85/100.

其實一路以黎, 好多人都笑當krypton自爆時, 好多人都走佬, 唯獨是超人父母走唔甩. 呢個point已經俾人笑左好幾十年. (如果話走得甩就無戲做啦!)

以前漫畫中, 超人起初階段唔識飛既, 只係跳躍, 所以今次話佢初初成為superman既時候唔係即刻飛, 唔多唔少都係向以前呢個concept致敬.

另外今集戲中已有少少伏線, 可能第二集會有lex luthor出場都唔定 (自己估).
回復 3# iWatch

我唔想欺騙自已嘛...
反而我想知點解樓主都唔知HT會唔會修改大肶, 但都去訂?
同埋, 唔知其他對HT個版不滿ge ching, 睇完套戲係咪都係堅持唔訂? 定又係去HT玩多次大細博一博呢?
回復 5# spreroy

反而打鬥太似龍珠,只是比matrix 3打耐好多,光天化日下的CG比黑夜matrix更清更好。 但點解外星人講英文嘅???
回復 7# coltrane

滿大人食屎啦,果十隻屈機戒子死左去邊!!!
回復 8# Firewalker27

過去成長的文戲透過瞓覺、回憶表達真係一絕。 呢條水長做長有,Ht 必出第二集figure呢! 同埋主角好很大隻,似足漫畫!:35:
開單第一日已定∼
6月19日傍晚,華納影業聯手傳奇影業出品的超級英雄電影《超人:鋼鐵之軀》在上海舉行中國首映式,
首先入場的是制片人查爾斯·洛文

大明星亨利·卡維爾款款走來,本以為沒有簽名儀式,沒想到很幸運,他快入場的時候又折回來給幾位粉絲簽名,一番快門。。。。。

導演扎克·施奈德、亨利、查爾斯接受辰辰的采訪。

亨利·卡維爾的簽名