Toysdaily 玩具日報

[其他] Ironman Mark VII Battle Damaged Version《鐵甲奇俠3》IMAX 3D 飛兼享獨家禮品

真係好唔明,班南亞大軍無正職,餐餐HT 都比佢地玩晒
對!自上次會場batman 有個炒家引入南亞人開始,所有炒既玩具都見到佢地係到排,其實佢地應該已經 ...
ckc882000 發表於 6-4-2013 02:09 AM

估計賓賓,南亞,c9,都係under幾個龍頭炒家,好耐前會展果次都有講賺幾十個,仲要當年都未有甘多人識ht高價搶,點會吾搶?
有2個主因...
1. 有d見錢開眼既無良商家出錢請南亞人做排隊黨
2. 就係就算炒到幾顛都有人接...見到1隻公仔貴幾千都仲有人搶住bid,梗係次次機會都唔放過

我敢肯定呢度有唔少人一路鬧d南亞,轉個頭去y字頭拍賣搶住bid返黎
所以...只係供求問題
冇人肯bid就唔會有炒家,呢個先係主因
回復 561# alexxyuen

儘量出夠數比玩家收藏就唔駛炒.... 師兄講得好 ~~ :71:
炒家始終都係HT最好ge朋友~ 學桂sir話: 就好似守門員同門柱ge關係 ~ :DD
無理由俾阿差,賓賓買。。?做壞排隊黨,他們係犯法做兼職,,啲差佬都做唔到嘢,仲要俾阿差鬧 ...
旺角人 發表於 6-4-2013 02:00 AM

wish you best of luck!! {:1_235:}
估計賓賓,南亞,c9,都係under幾個龍頭炒家,好耐前會展果次都有講賺幾十個,仲要當年都未有甘多 ...
takeshi 發表於 6-4-2013 02:19 AM

無計啦!利字當頭,真係難為用家們{:1_225:}
頭像被屏蔽
蘋果聽日頭版A1標題係“排唔到,誰之錯“:DD
回復 555# Ncfoto

你係Nelson 兄???
哈哈!咁又變左價值觀嘅問題了,eb會儘量出夠數比玩家收藏(小丑除外)先會停產,既然供求 ...
alexxyuen 發表於 6-4-2013 01:40 AM

大家當吹水啦..........IRONMAN出貨量EB應該造唔到一半,BANDAI黃金神話都量多,但都係炒.....有時生產商出幾多貨,模具都有個極限,未必係特登出少D既,需求大都冇辦法.................
EB控制MJ出貨量都算係商業手法,要長賣多款先得,因為MJ頭,球衣,NIKE鞋,係人都估到全部分開計版權費...
出品55波又真係唔同意,早幾年好多人中過EB招,你睇吓D有3,4年前既貼.....先唔好講BODY HT高幾班,黑超特警紅面,件老西更加同貨版差好遠,呢兩件野我都係睇我老友哥隻,因為弱智龍後我同自己講玩EB要好小心,唔見大貨都唔買......
啱啱番到屋企沖完涼.

大家放心, 其實以我所知及現場所見, 呢度都有唔少大大拎到.

我自己好早到, 1820, 但一直都呻想走, 因為環境實在太差, 南亞又多, 最慘係院方安排差勁.

好彩一直有戰友相伴及鼓勵, 先留到派籌一刻.

我自己唔介意玩得遲, 所以我好多單都未有得拎, 無人先走去訂, 最緊要有得玩. 呢隻唔係話得800又乜又七, 唔想益炒家, 我真係唔會出嚟排:54:
經過今次,小弟有以下感想
  • 重申思考入玩具標準,要排到人都戰損既係咪真係甘需要呢
  • hottoys給我感覺很小氣,不customer-oriented,相反EB上次jordan經驗感覺好好,SALES強烈對比
  • 今次事件不能入哂hottoys數,估計係有人投訴>langham place和警方受壓力>同UA傾掂數>早開始派籌
  • 也不要單單踩南亞人,佢地都係small potatos,在商言商炒家都係揾食,唯有寄望下次對玩家有更好更体貼的安排

下次戰場應該係動漫展,忽發奇想,想識D南亞人,要食炒價不如比佢地賺
其實佢貨優先800定限量800
好大分別喎, 如果優先800的話
班炒街就byebye了 wakkakaaaa
估計賓賓,南亞,c9,都係under幾個龍頭炒家,好耐前會展果次都有講賺幾十個,仲要當年都未有甘多 ...
takeshi 發表於 6-4-2013 02:19 AM

都係果幾個龍頭炒家,咪就係大雄朋友,雞旺二樓,艾未未,同埋訪問度答有好多朋友既煙士會展新翼頭。。。。我果年都有去排動漫展,咪就係佢地開始搵南亞賓賓同c9.
而家y拍有個仲過份! 6500............