Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] Enterbay 1/4 Robocop 預告 (內地已開訂,內含頭雕圖及link)

為什麼從未見過大腿开合放槍位?

谢谢“异性”兄允许上载youtube
為什麼從未見過大腿开合放槍位?
marine0791 發表於 26-1-2014 09:10 PM

睇片有, 但做唔到電影嗰隻開合
睇完條片覺得非常一般, 其實拍片者都覺得係一般貨色....
見到個遙控器同機關十分兒戲, 我諗應該試一次之後就唔會再玩...
大脾開合同電影有好大出入...
整隻ROBOCOP 睇落有點膠, 而且比例有D 怪, 特別係雙腳, 又粗又短咁...
本來好期待, 對ROBOCOP 大愛!! 但知道價錢後, 加上睇完呢條片之後, 可以放棄...
一心一意等HT 合金ROBOCOP 好過~

成日話腳粗又短,根本電影中就係咁既比例(甚至更粗)只係平時出既美型化左

至於質感方面,我諗唔看實物好難就咁就話膠感!
Robocop大愛!?我睇唔出∼

PS.好似少左句"多謝合作"對白!? 聲係Peter weller
睇完條片覺得非常一般, 其實拍片者都覺得係一般貨色....
見到個遙控器同機關十分兒戲, 我諗應該試一次之後 ...
kimlam 發表於 27-1-2014 12:58 AM

無錯,所謂的電動功能根本可有可無,呢隻o既定位如果係 FIGURE,就有太多不完善之處,如果係玩具,我寧願買隻 Neca 粗玩。
電影本身又真係短同粗.
如果俾多啲就係因為呢啲電動功能, 寧願唔要, 唔值.

1/4 的比例點都好過1/6

奈何太貴, 同唔係Peter頭

不過叫做集齊1, 2 , 3集原素

只係戰損hea了一點, 定還是會再出戰損版, 就唔知了。
剛睇完條片,對呢隻eb robocop評價淨係聽得明呢句"中規中舉吧:80:"…不過個人頭望落真係好掂!
同意!!!!!!!!!!!!!本來諗住仲有一絲希望.............睇完片可以放棄!!!!!!!!!仲要四叉嘢?????唔使諗!!!!!睇來BILL爺個 Market 都係係大陸, 留返比强國人買la !!!!!唔洗淨~~~~
雷聲大.........

如果做吾返電動大肶的忠實再現的開合方式不如吾好做,做返手動但跟返設定整仔細些仲好吧⋯
其實一開始見佢大脾只係開合, 枝槍又唔可以伸出來時已經覺得有d"無謂", 不過當一個gimmick都OK, 起碼有d野玩下咁啦. 睇完video其實反而多o左想買的感覺, 只係之前我隻T-800都只係$2888, 依家要比多成千蚊真係唔捨得呀. 4千蚊我不如買個Sideshow statue好過了.
主要係價錢問題……………………