Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] Enterbay 1/4 Robocop 預告 (內地已開訂,內含頭雕圖及link)

唔係覺得EB的不好,但如果HT公佈遲0的會出有真人頭雕同飛行器0既robocop,我會等HT。
1:4始終太大隻。如果係著衫figure,尤其多衫的figure,如小丑,1:4大隻有好處,因為畢竟衣服薄極有限,figure大隻0的可令衣服的稱身度大增。
這隻robocop沒有衣服稱不稱身的問題,相信1:6與1:4的美觀度差距不會像著衫figure般明顯。
唔係覺得EB的不好,但如果HT公佈遲0的會出有真人頭雕同飛行器0既robocop,我會等HT。
1:4始終太大隻。如果 ...
任俠 發表於 24-1-2014 12:58 PM

我有1:4 ironman,   比例真係好些

睇返HT版, 有點空間不夠的感覺。
1:4始終太大隻。如果 ...
任俠 發表於 24-1-2014 12:58 PM

我反而相反, 有衫的我比較喜歡1/6, 機械人型就鍾意大隻d~
回復 419# jeffloh

同師兄想法一樣,如果3K頭立即入!
但4K真係難出手……
其實EB 都偷雞雕返第一集主角嘅咀形
回復  jeffloh

但4K真係難出手……
其實EB 都偷雞雕返第一集主角&# ...
kimlam 發表於 24-1-2014 01:52 PM

同版權持有者講, 個嘴做得失準, 所以唔似第三集
回復 424# 任俠

講得好,絕對認同,衫太多1/6會好腫,好玩具,但1/4的確比例好一點,或許ht ironman做得美型左吧,但鐵甲威龍套suit其實簡單,1/4出來或者更顯得粗糙,真係要睇實物先知
回復 427# kimlam

睇法一致,所以勁不滿佢攪咁多花臣推高個價,或者根本想賣咁既價而搭多點無謂野,睇落抵d

大家請注意,講明如果插真人頭,係不可扭左右,怕壞了電子零件,咁點算係可動人偶?
回復 425# mushroom

太美型,似機械人,不是人著suit
全部花生友無人買
回復 423# hoho10120998

全身或許太驚嚇
回復  mushroom

太美型,似機械人,不是人著suit
交叉人 發表於 24-1-2014 02:25 PM

但robocop真係機械人, 唔係人著suit………
回復 434# mushroom

哈哈,你講緊ironman麻,大家離左題
回復  jeffloh

但4K真係難出手……
其實EB 都偷雞雕返第一集主角&# ...
kimlam 發表於 24-1-2014 01:52 PM

雖然今天B仔派得唔錯, 不過4K真係唔會考慮了. (之前其實$3500都要諗下先...)
我又無咁叻只睇個咀就分得出係第1,2定3集的演員, 再說, 我display埋個mask, 話之佢邊個咪又係robocop~ XD 所以我反而OK, 只係售價太"狠", 我實在落唔到手...
eb唔該快d出洛奇啦!(甘ht就會加快腳步兼且落足心機做:34:)
回復  mushroom

哈哈,你講緊ironman麻,大家離左題
交叉人 發表於 24-1-2014 02:44 PM

我買的是1/4 NECA ironman , 超正。