Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] Enterbay 1/4 Robocop 預告 (內地已開訂,內含頭雕圖及link)

雖然今天B仔派得唔錯, 不過4K真係唔會考慮了. (之前其實$3500都要諗下先...)
我又無咁叻只睇個咀就分得 ...
jeffloh 發表於 24-1-2014 03:20 PM

如果睇劇照, 雖然唔係百份百, 但都可能認得出, 視乎個口型.
但今次官圖, 又其底炒幾張, 都唔係太似足PETER, 有啲兩頭唔到岸, Peter又唔係, robert就更唔係. 咁就唔知佢係因為冇licesne偷雞定係真係整得唔似. 冇helmet就肯係唔係Peter 仔, 尚算似robert.

都係嗰句, 等睇實物, 如果去到3K尾, 除非真係實物有好大驚喜加有衝動, 如果唔係單單唔係peter頭, 官圖影得差(反而之前啲snapshot 影得仲自然(唔清楚)), 都已經8,9成放棄.
唔係覺得EB的不好,但如果HT公佈遲0的會出有真人頭雕同飛行器0既robocop,我會等HT。
1:4始終太大隻。如果 ...
任俠 發表於 24-1-2014 12:58 PM

可能EB一有得賣, HT 就放個真人頭出黎:he:
如果睇劇照, 雖然唔係百份百, 但都可能認得出, 視乎個口型.
但今次官圖, 又其底炒幾張, 都唔係太似足P ...
mj23 發表於 24-1-2014 03:37 PM

我見到US$500已經直接說再見, 實物都唔洗睇. 除非香港定價平好多啦~

咀型似邊個我真係唔會太過care, 因為我主要是留意 "robocop" 而唔係"peter穿上robocop戲服的figure", 就好似batman figure, 就算個咀唔似Bale, 但整體造型OK, 價錢OK我都照買咁啦~

依家最想知係發售日同價錢....唔該唔好要我特登請假-.-

但今次官圖, 又其底炒幾張, 都唔係太似足P ...
mj23 發表於 24-1-2014 03:37 PM

底炒幾張係附送既第三個咀,的確唔太似Peter又唔似Robert,可能係取其中間 XD
其實Robert個咀真係唔多好睇...可能因為咁冇整
真人頭方面似乎係因EB拿唔到第一集版權(peter),就直接出Robocop 3 [外間迴響甚大]
話時話, HT 有冇講隻robocopk有幾多%係diecast?

- 8 changeable hands: including 1 pair of fist, 1 pair of relax hands (of which the fingers are moveable) , 1 pair of gun holding hands, 1 right hand with a pointing index finger, and 1 right hand with needle weapon interface

係咪姐係可動手指??

-----
剛見到ENTERBAY在FACEBOOK回覆左香港區價錢

係HKD3,888.-
話時話, HT 有冇講隻robocopk有幾多%係diecast?
mj23 發表於 24-1-2014 04:13 PM

開頭話4成, 但 warmachine 個個話重手。
出左價錢, 大家就無野講了。
HKD3,888真系消費唔起:70:
看看實物先,eb賣兩年貨都未賣完,不用太心急
這隻真的出的不錯,不過HT早早公佈
我猜eb其實應該也滿保守的,不會有太多貨
因此小弟不負責任猜測會被妙殺
但小弟已經訂HT了....而且我對這麼多自動裝置也沒啥興趣..
3888?真係意頭價:68:

係預想中既價錢,因本身都係預三千頭至三千尾.....
係內地價$3280先驚定價會破$4200

T1000冇乜配件都二千尾..robocop多配件又有機械可動同發聲..計落差不多
I think it looks good from the photos.
Hoping it is a little cheaper, and the battle damage part could be better...
頭像被屏蔽