Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Metal Build 鋼彈Exia 腰歪一邊..............!?(緊急發佈~p4有解決方法)

你怕了?

cc
greatmuta 發表於 25-3-2013 01:03

怕乜L呀,講野唔清唔楚

我都覺得這個樓主參考別人的解決方法便當自己有重大發現, 都睇唔過眼, 留個post出聲杯葛他!!
奇怪 我寫的也是我自己的心得 ,只有你能寫?而且我寫的修正方法跟你又不一樣
本來就不需再加自製零件,純粹 ...
greatmuta 發表於 24-3-2013 07:57 PM

算把啦你!(意思是你仲死撐什麼,off 吧)

真係睇吾過眼!:67:
終於整返好, 好多謝大大們嘅方法...唔係真係成晚瞓唔著...thanks!
唉 依個冥雙子頭像嘅台灣大大 係度扮傻仔
黎得香港嘅玩具討論區就唔好扮睇唔明 仲要面皮幾尺厚啦 睇唔明就咪鬼推POST 啦  
好地地出個POST問人野 人地答你  唔多謝人仲要搞咁多野 真係樣衰:42:

PS. 我都費時用書面語打 睇唔明仲好{:1_203:}
回復 43# 星月夜

多謝 星月夜 兄簡單易明的圖文講解 !!

小弟果隻都要彎腰問題  希望用你方法整返好:71:
我都睇到把火{:1_209:}
Greatmuta你真的十分無恥,拜託不要再在這裡出帖了,這裡不歡迎你!

If the post owner does not respect the rules, please delete  his account, it just eye-soring. He can read English, can't he?,
頭像被屏蔽
華人世界......有句成語......."飲水思源"
出自北周·庾信《徵調曲》:“落其實者思其樹,飲其流者懷其源。”
在學術界.......參考了別人的文章資料......引用了別人的研究, 實驗數據.......也得留下註解
這不單是為了證明資料來源, 當中也有一份尊重......尊重別人的成果
不管你從別人的研究成果中衍生甚麼更偉大的成果也好........你的起源.....基礎.......還是從別人而來.......而作為人........你應當尊重!

不過.......不是人的.......大概不曉得尊重啦:38:
GARY兄:  天,有這麼無恥的人嗎?

貓貓: 有,就在這裡,頂樓那位。
請不要再用撒卡當頭像,拜托!
街旺肥人 發表於 25-3-2013 07:52 AM

笑左 XD

......................
hi600gg 兄,不好意思,借你這個回覆,作點回應。

首先我覺得不是台灣人香港人,我有很多台灣朋友, ...

天,有這麼無恥的人嗎?
Garycharm 發表於 25-3-2013 12:54 AM

GARY兄,人地常常剃,咁就梗係"無恥"毛啦
拆開後右腳屁股會發現灰色半圓片,把此灰色半圓片拔起來裝到左腳屁股上,最後再把左右屁股裝回來即解決,我的方法是這樣,大大也是這樣??

ps:港語聽不太懂,請見諒

greatmuta 發表於 24-3-2013 04:50 PM

指鹿為馬、鵲巢鳩佔、黑轉白、原告變被告、好大喜功、陳某的不是人......真爛!!{:2_280:}

TW政界有亞扁,估不到TD就有{:2_326:}

你映L衰聖鬥士呀!{:2_328:}
我整完喇,,,,你睇下明唔明...

O架仔圈果件係膠件黎, 無關係,,,

我做左O既野...得2 粒SCREW , ...
星月夜 發表於 24-3-2013 01:57 PM

多謝星月夜兄既教學! {:1_235:}

小弟入左兩隻, 其實你地唔講我一開頭都唔係好覺
不過睇完再睇返自己o個兩隻又好覺, 於是都係攪攪佢:36:

其中一隻攪完OK左好多, 不過仲有dd '咩' , 但係好小好小, 擺左post 根本完全覺, 我就收貨喇, 再一次多謝星月夜兄

另外一隻就真係整完同冇整差不多, 可能須要用到方法二先攪得掂, 不過算喇
整膠板唔在行, 加上費事再拆, 少少咩由得佢