Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Metal Build 鋼彈Exia 腰歪一邊..............!?(緊急發佈~p4有解決方法)

嘩, 完成喇我都! 型晒
不過一步一驚心, 中間我重飛左粒件落地, 搵左半個鍾 :(

最後都完成!
嘩!如果係因為入面有件細件裝錯左右方向
咁好可能由某位或某條line果位工人組裝o既都會有同一問題喎~
炒價仙人 發表於 24-3-2013 04:49 PM

明顯係有工人上錯零件
拆開後右腳屁股會發現灰色半圓片,把它拔到左腳屁股裝上去,最後再把左右屁股裝回來即解決,我的方法是這樣, ...
greatmuta 發表於 24-3-2013 04:50 PM

你所謂獨家方法我前頁已教左。圖亦講左。
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
差別是大大自己又加裝自製的白色半圓零件嗎??
greatmuta 發表於 24-3-2013 04:58 PM

但你就講緊自己發現將件彎件改到左腳上就解決左咁,你張圖都係用緊我果張咋。
頭像被屏蔽
Ok , 多謝你教返我點改。bye。
回復 60# greatmuta

一個字,好掂!:71:

尼啲帖真係要請食飯:x
直接將件PART轉返去左邊,問題解決咗。

變返好腰好腎好男人:61:
變返好腰好腎好男人:x
回復 43# 星月夜

Thanks for very much. I will try it after I get my MB EXIA. :71:
拆開後右腳屁股會發現灰色半圓片,把此灰色半圓片拔起來裝到左腳屁股上,最後再把左右屁股裝回來即解決,我的 ...
greatmuta 發表於 24-3-2013 04:50 PM

得,明喇,簡單講,我前頁張圖講我已整返好,不須要樓主操心教我怎樣修理了,多謝。
借用下,應該ok吧??一起幫忙大家解決
我覺得應該每隻都有歪腰吧
greatmuta 發表於 24-3-2013 05:03 PM

而家嘅人真係厚面皮,星夜閃師兄專程影相教你,唔該都無聲不特止,重借埋圖,借堆人地個idea,然後講到自已有咩偉大發明咁。

講厚顏唔夠你嚟,我比個服字你。
我整完喇,,,,你睇下明唔明...

O架仔圈果件係膠件黎, 無關係,,,

我做左O既野...得2 粒SCREW , ...
星月夜 發表於 24-3-2013 01:57 PM

Add marks for your cool sharing! :)  Carry on please!!  :)
頭像被屏蔽