Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Metal Build 鋼彈Exia 腰歪一邊..............!?(緊急發佈~p4有解決方法)

呀...向度先向各方各地好友, 大家O既仗義執言 , 講聲多謝 ,亦唔好意思 , 無諗到會令大家為我呢件事勞氣.
呢次事件正好比我體驗到以下呢句...好似係版主「的的」打過(若我無記錯)

【更正】係版主 Vince 簽名
有黑暗就有光明,有邪惡的地方就有正義!

其實都係撞彩咁比我試到方法修理到, 我最想係比返 D 架仔同 BANDAI 睇返, 隻EXIA 條腰咁先係架嗎....

至於樓主都應該係大人黎架喇 , 佢想做佢O既玩具英雄 ,就........哈哈哈哈 .

( 我好少打 D 咁肉麻野.. )就此止住 .多謝各位友好...

版主[的的]係有出post 講過,如下....
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-41879-1-8.html
指鹿為馬、鵲巢鳩佔、黑轉白、原告變被告、好大喜功、陳某的不是人......真爛!!

TW政界 ...
常威 發表於 25-3-2013 10:45 AM

好感動 , 連比我激走O既多汁都肯入黎留言, 咁難得比我搵到呢個位 , 同你講句 SORRY , 你返黎啦 , 你重要講我知點先係ALE Style.....!!
其實我覺得整完都仲有D歪歪地:42:
先多謝星月夜ching
其實係唔係Bandai 放少左塊膠響另一邊?
佢似係兩邊都要有灰色嗰半月膠. 而家係其中一邊無左先歪左去嗰邊???{:1_206:}

其實係路過~
但都覺得樓主講有少少多餘~
好似小朋友咁~
但都十分感謝夜兄的教學~
夜夜兄感謝教學, 雖然我未詳細check我果隻, 但我也bookmark左先生!
Good Job!:71:
夜夜兄感謝教學, 雖然我未詳細check我果隻, 但我也bookmark左先生!
Good Job!
keithwu516 發表於 26-3-2013 13:48

夜夜嘅教學簡單易明,我都改好啦,你都快啲啦!!{:1_205:}{:1_205:}{:1_205:}{:1_205:}{:1_205:}
其實我覺得整完都仲有D歪歪地
sk9091 發表於 25-3-2013 08:00 PM

我有兩隻, 其中一隻整左都仲有少少'咩', 不過由佢啦
擺post 之後唔覺的

另一隻整完就掂哂冇問題
其实试了LZ的简易法。。。。。。。。如果把螺丝扭紧些的话。。。。。。又会歪到另一边去的- -
看样子是得试试星月夜君的方法了- -
頭像被屏蔽

有無歪腰?又唔係好覺

這不是在巴哈聖鬥士版被砲到不敢出現的山積兄嗎??

怎麼?巴哈討論版混不下去打算到TD這邊討砲阿?

麻煩收斂一下你那令人厭惡的嘴臉好嗎?別人好心提醒你引用別人的帖子做出的東西請註明出處,你卻認為是你自己研發?別笑死人了。

看看你前面的帖子問了什麼,連螺絲怎麼拆都不會的人還敢說自己研發!?

麻煩請不要再繼續丟台灣人的臉了。

最後,你不要跟我說你看不懂廣東話,你若是真的看不懂你會上TD來看帖子?

最後,我忘記跟星夜兄說聲多謝,只是你那個半圓型白色小膠片,是用什麼做的呢?
這不是在巴哈聖鬥士版被砲到不敢出現的山積兄嗎??

怎麼?巴哈討論版混不下去打算到TD這邊討砲阿?

麻煩 ...
gtoggyy 發表於 5-4-2013 12:58 PM

其實係一d 變形金剛0既包裝膠盒 ,廢物利用,再用打圓孔機,cut 一個圓片出來,就係咁。

其實大家唔知有無試過直情唔要果粒半月件,粒半月件好似用黎增加磨擦力,直接用一小片圓膠片攝在底部用黎代替果粒半月件做增加磨擦力。相信適合一d 改完後歪向另一邊的朋友。
頭像被屏蔽
我自己都整好了,正好多,原本灰色半圓膠,應該裝係另一邊先啱,笨大今次呢個犯錯又真係唔要得