Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] 【第7屆「玩物好相」玩具攝影比賽】(10/12入圍名單公佈!)

支持!!奖品太太太丰富了!{:1_226:}
很想知道,“纯摄影”是否可edit?如光暗度或尖锐度。
少量是可以的

支持!!奖品太太太丰富了!
很想知道,“纯摄影”是否可edit?如光暗度或尖& ...
沉默是柑 發表於 7-3-2013 03:08 PM
全力支持啊!!!
請問係咪任何會員都可參加??
仲有影完之後可以post係邊??
thz 唔該哂
睇黎我要出手喇~!!!{:1_196:}
咁其實係咪要指定果幾個牌子既玩具先可以參加?
我一隻都無, 即係無得參加?
咁其實係咪要指定果幾個牌子既玩具先可以參加?
我一隻都無, 即係無得參加?
samsam0801 發表於 10-3-2013 10:52 PM

係用指定玩具先入特別組,一般綜合品牌就入純影及電腦特效兩組
想請問場景/道具如果不是指定牌子, 會怎樣計算? 例如用壽屋的基地拍ROBOT魂的高達?
一般組別不需指定牌子,但特別組就必需使用該品牌出品的道具及情景,不接受第三方未授權推出之道具及情景。

想請問場景/道具如果不是指定牌子, 會怎樣計算? 例如用壽屋的基地拍ROBOT魂的高達?
Jono@行星試相館 發表於 12-3-2013 06:08 AM
一般組別不需指定牌子,但特別組就必需使用該品牌指家場景,不接受第三方未授權推出之道具及情景。
Dick.Po 發表於 12-3-2013 10:44

特別組中只用該牌子的figure, 但用大自然戶外景okay嗎?
當然OK!
特別組中只用該牌子的figure, 但用大自然戶外景okay嗎?
fukada 發表於 12-3-2013 12:37 PM
"所有參賽作品必須為原創作品,並未曾涉及其他商業用途、出版於任何印刷品 (包括電子媒體) 及參與任何攝影比賽"

不太明白電子媒體的定義, 之前係TD上載過既相可以嗎?
全力支持.......
可以,冇參與任何攝影比賽就OK!

"所有參賽作品必須為原創作品,並未曾涉及其他商業用途、出版於任何印刷品 (包括電子媒體) 及參與任何攝影比 ...
Jono@行星試相館 發表於 13-3-2013 01:58 AM
玩具日報主辦玩物好相7攝影比賽正式始動!
立即發揮你無窮既創意上載你既作品,贏取豐富獎品啦!
http://www.toysdaily.com/phototoys2013/index.php/welcome