Toysdaily 玩具日報

查看: 25836|回復: 65

[玩具攝影] 最後的高追-高達會場版系列 & 2012十大愛物

12月是幾瘋狂的一個月:time: ,除了一貫的玩具購物外,自己也真的不相信又一次做出這種高追的行為:die: 再見了我的魚魚!:help: 。。。。不過入手後又真係不斷對著玩具自言自語說著,好正呀之類的傻話,哈哈!:DD (你們會嗎?) 因為這樣,所以希望跟大家分享一下由2009年到2012年高達的會場版。
另外也有時間學版友們總結一下2012的十大愛物:35: ,老實說,自己第一年玩,大部份都是後追回來的,而且隻隻都好鐘意,例如MACROSS F成SET,又或者GFF咁,所以盡量都選擇有代表性又勁大愛的,當中可能有不少都是舊物,希望師兄別見怪,擔心上載太多相,簡化一點,十大就一張相算了,謝謝!:64:

TAMASHII NATION 2009 GUNDAM FIX FIGURATION METAL COMPOSITE
MRX-900 PSYCHO GUNDAM [HONG KONG NIGHT Ver.]

TAMASHII NATION 2010 GUNDAM FIX FIGURATION METAL COMPOSITE
RX-78-2 GUNDAM Ver.Ka.

TAMASHII NATION 2011 METAL BUILD
00 GUNDAM (TRANS-AM RAISER)

TAMASHII NATION 2012 METAL BUILD
FREEDOM GUNDAM - PRISM COATING VER.-

好∼!!這張自己都好鐘意,就是大合照,雖然09年前的會場版是怎樣我不知道,但這幾年加上的一個組合已十分能不停吸引自己的眼睛:handshake:

最後是附送2012十大愛物,謝謝觀看:77:

嘩!!!!!!!!!!!!大師出手呀!!!!
閃光彈大放!!!!!
ching d圖會唔會太毒呀~:66:
隻眼已經被強光曬盲左:no:
香港夜景重高達實在正到不能再正!!
想問好耐,呢個只係電鍍版嘅重高達,邊度有香港夜景?:64:
好正呀~~~:71:
師兄~~~借啲相離做wallpaper呀~~~
嘩......................殺死人哂:no::no:
Beautiful shots. Support Gundam fan.

Love the Trans-AM Gundam.
想問好耐,呢個只係電鍍版嘅重高達,邊度有香港夜景?
siubuy 發表於 29-1-2013 03:09 AM

the boxart,many banners of hk brand
正呀////////////////////////:71:
單單4隻高達後追價已經係好多人一個月人工 :( 勁!
隻trans am raiser 正到冇人有
想問好耐,呢個只係電鍍版嘅重高達,邊度有香港夜景?
siubuy 發表於 29-1-2013 03:09 AM

我第一眼望到相就覺得好正, 所以所謂的香港(霓虹燈光)夜景版即電鍍版是什麼來由可以看看以下
http://archive.tamashii.jp/special/tn2009/pickup/03.html

不過彩盒上有香港的霓虹燈光背景的
嘩!!!!!!!!!!!!大師出手呀!!!!
閃光彈大放!!!!!
ching d圖會唔會太毒呀~
mr406aa1 發表於 29-1-2013 01:28 AM

誇左D啵:58:
感謝支持!
Beautiful shots. Support Gundam fan.

Love the Trans-AM Gundam.
squll 發表於 29-1-2013 08:50 AM

係呀SQULL兄! 我諗呢條LINE我會一直買...不過真的愈來愈貴了......