Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 最後的高追-高達會場版系列 & 2012十大愛物

頭像被屏蔽
多謝德哥!
做得好係高追嗎??? 有冇同情分加??

我其實好羨慕好多版友唔駛高追......我都玩左一 ...
Usteakum 發表於 29-1-2013 01:54 PM

小小分享。鐘意嘅我第一時間出手, 話知佢日後升定跌。所以我一百件玩具都冇一件要後追或高追。。。當然, 新入坑例外!

鐘意就比$, 千祈唔好等!:35:
小小分享。鐘意嘅我第一時間出手, 話知佢日後升定跌。所以我一百件玩具都冇一件要後追或高追。。 ...
Douglas.M.Saint 發表於 29-1-2013 06:45 PM

同意∼好似MP13我之前全無留意,一見街貨有現貨就入了。
    不過,有時對某D玩具既愛會隨時間而改變。。可增可減。。盡量避免係啦
excellent photos of very nice toys.  wow, what a collection.  support:71::71:
cool!!! die hard Gundam fan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
唉...其實真係好貴....比老虎知道我死硬~
我會品....不過如果講神.....我諗我係保護神.....捍 ...
Usteakum 發表於 29-1-2013 02:46 PM

:Q連七劍都不能幸免..................:@
正爆 ,正爆..............爆吖:63:
Ching既高追簡直係Gumdam迷之浪漫:74:
:71:真係好正!!!!!好羨慕師兄既收藏
想問好耐,呢個只係電鍍版嘅重高達,邊度有香港夜景?
siubuy 發表於 29-1-2013 03:09 AM

如果你见到个盒封面, 你会见到香港夜景同埋D招牌透过只GUNDAM身体表面电镀面反射出黎:78:
2012 FREEDOM...講真....唔得...油都爆....仲有QUALITY比普通版仲差.....你睇下我D相就明...黃色膠水真 ...
Usteakum 發表於 29-1-2013 12:24 PM

CHING,你入只只都系正野播:74:.  你个BIG 4我自己中左三只(RX78外), 不过一只都未买:x, E家最毒到我都系只transam, 我当时情况同你差唔多, 当初我刚刚买完只7剑同0 raiser, dealer问我要唔要埋只transam 25鱼, 咁贵又正话入左普通版就算啦, 点知后来见到实物, 濑晒野, 迟D先高追啦, E排要剩钱买macross同 Exia.  话时话经你一讲只油淋淋freedom D QC麻麻我估我可以skip(本来仲等有钱就心思思想)有普版就算了, 只 HK night好正, 唔知聚唔聚手, 可动性如何?不过我佢怕氧化,就令我却步冇高追
Well done ching!
I am also a gundam fan and i keep GFF / GFFMC and some robot spirit. I have all these normal version but no limited edition. So in the coming Mar I plan to skip the MB Exia (normal version) and wait for the upcoming limited edition. I just want to keep one Exia owing to limited space at home.
CHING,你入只只都系正野播.  你个BIG 4我自己中左三只(RX78外), 不过一只都未&# ...
wingsiu 發表於 30-1-2013 12:15 AM

都幾聚手,始終體積比其他大。我想你在問合金成份,那這難說了,我覺得無乜。
而可動性,大合照中的分腿算是最大的活動姿勢了。不過我想無乜人會要重高有像七劍有極高的可動性吧。氧化很難避免,不過我這台(可能是全新)還未就有是了!
cool!!! die hard Gundam fan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gundam@EFSF 發表於 29-1-2013 09:46 PM

多謝師兄支持:handshake:我沒有後悔入這series:$
對於b記像有意停止gff這line,自己又對robot魂真的沒多大興趣,我相信這系列是唯一的選擇,當然mb繼續要支持!
連七劍都不能幸免..................
ray文 發表於 29-1-2013 10:07 PM

家中有不少亡魂。。真正的robot魂

ex3一,ht dx12,ht batpod,m 玄野等等。。。。。幸好我的菜還不敢display,後果難以估計。。