Toysdaily 玩具日報

查看: 12966|回復: 22

[個人收藏] 東映超級英雄時間: Super Hero Time!

幪面超人, 超級戰隊, 金屬英雄係日本東映嘅3大皇牌英雄製作. 而Super Hero Time係指東映喺星期日早上播放幪面超人, 超級戰隊嘅時段. 一直都希望收藏呢個系列, 因為美國有Marvel 同DC嘅Super Hero, 而日本嘅Super Hero, 以東映嘅製作最俱代表性.  以下係小弟收藏咗3年嘅成果:

幪面超人:

超級戰隊紅戰士:

金屬英雄: 天地雙龍, 超人機, 機動刑事

仲可以發光發聲!

特搜機械人, 重甲戰隊, 超重甲戰隊

一樣可以發光發聲

SHF:

海賊戰隊, 真係好型

侍戰隊

仲有最新嘅Fourze, 真係出得好仔細, 好靚, 睇得出Medicom好揼本製作:

全英雄大集結!!
so rich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
何其壯觀,讚!!!!!!!!!!!!
beautiful collections! :shiny:
Very nice but not long lasting collection haha~ :p
好正嘅收藏~
D戰隊pose set得好好:71:
頭像被屏蔽
:shiny: 氣勢磅礡!:71: 好有紀律!
人強馬壯,誰與爭峰:$
痴線架, 好那好那正呀
個個企係度已經出晒氣勢~ rider 最有feel, 特別一見到rx咁企, 已經諗起首主題曲~
師兄:你唔駛出旺角啦!最正既野都係晒你屋企:61:
        呢排太多美國英雄,係時候睇下日本英雄.:52:
師兄:你D figures 放得好整齊,如果係前面食飯,一定好開胃:)
好正,海賊戰隊D POSE :71:
好壯觀...............................:66:
CHING 好強大既收藏!!!個櫃都好正
無價寶!:71::71::71: