Toysdaily 玩具日報

查看: 10444|回復: 25

[改造交流] 自组 周润发

我们那个年代从电影中都能体会到兄弟之间的情义~!!
最具代表性的当然就是“英雄本色”~!!
(但换做今日这类情义恐怕已被称为基情BL了。。)

发现最近市面上忽然推出了很多的亚洲演员头雕,
可能大厂都顾住出D西片电影FIGURE,所以D小单位就唯有
出呢类头雕~,所以如果不是出得太差的话
基本上都会入手支持。

呢个发哥头雕虽然实物还是欠一点神髓,不过比起之前
有版权的那颗却多了份准确性。
自组后更有MARK哥的味道~!

我们那个年代从电影中都会体会到兄弟之间的情义~!!
最 ...
katcatt 發表於 28-1-2013 12:21 PM

師兄呢個 Mark 哥頭戴左黑超好得 !!:71:

請問邊度入手??

Look better than the original one... :(

Cooooooooooooooool!! :)
我都想知边度入手:64:
回復 2# Dr.AL
呢粒頭的確比Z記好....!!!!
響皆旺二樓有實物....!!!!
個頭ok喎!:@

肯定比zcwo個件好。

謝師兄分享。
回復  Dr.AL
呢粒頭的確比Z記好....!!!!
響皆旺二樓有實物....!!!!
kafai1978 發表於 28-1-2013 12:31 PM

又係 Joe 記出品? 唔錯喎 !!:71:
好得, :71:
在下都忍唔字入咗, 借問聲眼鏡邊庶買:77:
個頭ok喎!

肯定比zcwo個件好。

謝師兄分享。
catcat 發表於 28-1-2013 12:39 PM

catcat 兄入番隻幫 ZC 補完啦 !!  :58:

讚呀~ :71:   得閒上去望望先.....
最記得呢句: "我嚇到賴尿 !! 我真係賴尿 !!!! " :34:
catcat 兄入番隻幫 ZC 補完啦 !!
Dr.AL 發表於 28-1-2013 12:44 PM

无错,入番只Z记黎補完~!!
不过个人认为呢个头雕真系要戴番副超先至叫做似样。
我们那个年代从电影中都会体会到兄弟之间的情义~!!
最 ...
katcatt 發表於 28-1-2013 12:21 PM

題外話 , 做「英雄本色」果時師兄幾大?

我果陣讀緊中學 , 個個星期六都同D同學浦旺角 , 果時荷里活中心樓上間鋪好似係Mark 哥褸服裝贊助 , 大大件Mark 哥褸掛係門口 , 成日都心思思想做套咬火柴扮下野 , 但係生得矮所以打消思頭 …….:55:

回復 12# Dr.AL
英雄本色時我得幾歲咋.....:shy:
頭像被屏蔽
catcat 兄入番隻幫 ZC 補完啦 !!
Dr.AL 發表於 28-1-2013 12:44 PM
有時間上去睇睇實物至決定。

二樓頭雕下下三字頭,但上色唔係隻隻得。