Toysdaily 玩具日報

[分享討論] FIGMA 分享會

回復 86# fktuen

笨蛋的比較大:)

樓主好,我都想分享一下……呢隻我無睇過動畫,不過造型幾好入手左,發覺做得唔錯但無乜人買
p.s. 手機相影得差唔好見怪
回復 84# Nath

大大每隻 FIGMA 都是較有特色或玩味的類別~
有樂器的 K-ON, 人魚尾瀨戶燦, 透明紅頭髮的夏娜, 特色刀劍的噬靈, 雙槍連特效件的屍姬, 靚靚 BOOT 的牧瀨紅莉西等等~~

可說全是精選的收藏~ :handshake: :71:

另分享一張好耐之前影落的brs 同kos mos
dont forget
I am the Figma news 's manager B4
S20081997 發表於 21-11-2012 01:14 AM

Thanks to all your poisoning figma news~ otherwise i wont be such a big fans of figma~ :DD
樓主好,我都想分享一下……呢隻我無睇過動畫,不過造型幾好入手左,發覺做得唔錯但無乜人買
p.s ...
frankieccc 發表於 21-11-2012 09:45 AM

歡迎分享~ 手機相什麼的不用介懷的~

我也沒有看過  Dog Days 的動畫。 但同大大一樣因 Leonmitchelli Galette De Rois 討好的造型入手了。
兩把戰斧也是很精細的說~ :$ 又金屬色、又透明件。 :71:
仲要是獸耳女女加上超級身材~ :46:
(話說這隻是 figma 其中有超級身材的好幾隻呢~~)

早前看到同一個角色在其他 PVC 玩具有 盾和劍,造型也是很討好的~
不知為什麼 figma 無連這兩件配件.... :cool:

Reference site HERE

支持下先~~^-^
多謝SUPPORT FIGMA~ 請問師兄唯一的一隻FIGMA是邊隻呢?
其實NENDOROID亦有玩, 但只有20隻 ...
fktuen 發表於 20-11-2012 11:24 PM

其實唯一一隻係暫時性,佢係BRS TV ver.,我仲會入埋BRS TV既其他成員如DEAD MASTER,BGS等…但以前既就唔追喇!因太貴太難搵返。IBRS都唔追…超貴…。另外仲打算入宇宙騎士個兩隻,都唔知幾時出…一拖再拖…。仲會打算入埋黑雪姬三個形態,不過見到實物先決定。

超音子都會入!明啦!:46:
好POST推一吓...:71:
歡迎分享~ 手機相什麼的不用介懷的~

我也沒有看過  Dog Days 的動畫。 但同大大一樣因 Leonmitchelli ...
fktuen 發表於 21-11-2012 11:00 AM

呢隻pvc都好令人心動,可惜無咁多位
你唔講都唔覺盾劍咁重要竟然無跟
另外請問大大係咪如果黏土人同figma都有的角色都會入呢?我自己就會揀做得較好黎入,例如小圓系列我齊土人不齊figma,brs儲figma多
立花響面相與造型也不錯,只是股後的細件常常鬆開跌下來....
fktuen 發表於 21-11-2012 12:30 AM

果2粒野我都一路玩一路甩:angry:
後來玩既時候索性掹鬼左佢, 等set好pose之後先至安返果2粒野:51:
支持 :71:

最愛的 當然係K-On系列了 :35:

sorry for the late support

support and congrats for figma sharing club:64::$
can i join the club?:handshake:

here are some of my figmas

笨蛋的比較大
杜比 發表於 21-11-2012 01:52 AM

大大,請問邊隻是「笨蛋」呀?:handshake:
另分享一張好耐之前影落的brs 同kos mos
frankieccc 發表於 21-11-2012 10:38 AM

:@  Figma 兩大極端身材的女女同時出現了!:love: :46: