Toysdaily 玩具日報

[分享討論] FIGMA 分享會

好多囡囡。。。
幸好呢個大坑冇我份  如果唔係 日日麵包都唔掂!
tdpl2620 發表於 13-11-2012 09:49 AM

弊在你中晒 Wing 同 POP OP 呢~~ :p
非常強勁, 差唔多齊晒咁濟.
連最高果隻黑岩都有.....
好似冇紅色 saber ,
呢兩隻我都想入, 不過太貴, 尤 ...
mf_c2000 發表於 13-11-2012 04:17 PM

hm....用大愛接她回家吧~~~ :)
mf_c2000兄,你確認沒有紅SABER~~?? (睇真D啦~~)
我都想入返晒SABER既Figma,但係紅saber 係mission i ...
kai2002002 發表於 13-11-2012 11:09 PM

隻紅 saber 好早入了,不過是中古品,連 game 連書連 figma 六魚五左右。
但就被人扼了.....店長說只開盒玩 game,figma 是全新....誰知開了盒就見隻 Saber 是握拳手首.....老實說,figma 無幾個出廠用握拳手首(RoboCop 除外)。 仲要是女角色出廠用握拳手首,好似最近出的有一隻...但就只此一隻.....
再查看握劍手首.....內側有色移.....唉。。。被諞.....

老老實實地說開過我都會照買,但就最很唔鍾意俾人呃!! :what: :angry:
所以我再沒幫襯煙仕那一樓的店鋪了.
睇真D, 真係有喎.....唔好意思, 睇錯左添~
mf_c2000 發表於 14-11-2012 12:28 AM

傻啦,不用唔好意思,吹水傾計咋嘛~~~ :78:
大大原來這麼強為何早前不多分享一下入手物
zero2443 發表於 14-11-2012 12:34 AM

唉,雖然我好想學 Some大 那樣寫 report,最想就是寫 figma Report,但太忘了....只有時間拆盒擺入櫃....拍照太花時了....:42:
隻紅 saber 好早入了,不過是中古品,連 game 連書連 figma 六魚五左右。
但就被人扼了.....店長說只開 ...
fktuen 發表於 14-11-2012 12:58 PM

我都係咁話。講左我仲買,條氣都順d。
不過呢隻冇左影,都唔知邊到有,有都係天價。
我都係買組立#住胃口
拜見∼∼壯觀∼∼
入左阿良ぼ木火憐未呢
BRS 發表於 13-11-2012 11:19 PM

入咗,但未取貨~~~ :shy:
非常強勁, 差唔多齊晒咁濟.
連最高果隻黑岩都有.....
好似冇紅色 saber ,
呢兩隻我都想入, 不過太貴, 尤 ...
mf_c2000 發表於 13-11-2012 04:17 PM

其實黑岩設計真係靚,當我第一次看過 Danny Choo 介兆後就決定收 BRS figma,
可是看過 DVD 後,對其極度單薄的故事心感不滿,氣得想賣掉全部 BRS figma....
但當佢不段推出更多更美的設定後....最終決定全收了.....:shy:
其實黑岩設計真係靚,當我第一次看過 Danny Choo 介兆後就決定收 BRS figma,
可是看過 DVD 後,對其極度 ...
fktuen 發表於 14-11-2012 01:24 PM

我都係因為佢,先開始figma之路。
現有第一隻同有王冠果隻。
另外果隻遊戲版同餘角色我就覺得麻麻地。
紅saber無晒影啦,有都應該係天價啦
>.< 話說那 "一樓" 真係唔會再幫襯,又唔係好好價,又時不時有唔好既事件發生(例如樓主所講果&#21874;)依家係 無聊時行下有咩買就算
我都係因為佢,先開始figma之路。
現有第一隻同有王冠果隻。
另外果隻遊戲版同餘角色我就覺得麻麻地 ...
mf_c2000 發表於 14-11-2012 01:40 PM

王冠果隻又係極品~ 仲要係 figma 暫時唯一一隻的美白肌色。
玩時我都洗晒手先玩~ haha~~

不過佢個冠...唉....我整斷左條連接膠了....太幼細脆弱.... :die:
紅saber無晒影啦,有都應該係天價啦
>.< 話說那 "一樓" 真係唔會再幫襯,又唔係好好價,又時不時有唔好既事 ...
kai2002002 發表於 14-11-2012 01:40 PM

唉, 我的那間是一上撫手電梯直望右手邊的那間....彎都唔使轉.......:42:
王冠果隻又係極品~ 仲要係 figma 暫時唯一一隻的美白肌色。
玩時我都洗晒手先玩~ haha~~

不過佢個冠 ...
fktuen 發表於 14-11-2012 02:27 PM

第一隻唔係白色膚色咩???
我睇落去好似差唔多.
我個人覺得唔擺王冠靚D~
第一隻唔係白色膚色咩???
我睇落去好似差唔多.
我個人覺得唔擺王冠靚D~
mf_c2000 發表於 14-11-2012 09:40 PM

去到滄白色, 佢係第一隻. 最初看上去仲覺得佢似僵屍~ :66:
唉我咪衰多手囉:56:
回復 37# fktuen
我都係:shy: