Toysdaily 玩具日報

[分享討論] FIGMA 分享會

黏土呢?
抱歉我的帖子長度不符合要求。 當前長度: 10 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
粘土 發表於 11-11-2012 05:41 PM

小弟的黏土女女報到~~~ :35:

師兄連黏土坑都有入埋~ 景仰景仰:77:
嘩~估唔到fktuen兄都係有玩DD~
真羨慕你有Saber~~我只有妮亞同Neris:49:
的確,MISAKA 要有兩只才有氣勢。 見過有日本玩家有四、五隻~~

其實早前也想過 full set Figma, 但 ...
fktuen 發表於 14-11-2012 12:46 PM

我都後悔緊點解唔量產多D:56:

我之前都執著要入番SABER EXTRA, ALTER SABER,  但見到個(炒)價, 都係留番其他好, 至於新娘SABER, 因為同SABER EXTRA, ALTER SABER唔係真正SABER, 唔入了:78: ; AVENGERS? 如果IRON MAN出得好, 可以考慮NE:36:

色移嗎? 我家FIGMA 008 KONATA 面上都有頭髮色移, 諗緊點REMOVE 好..:56:
師兄連黏土坑都有入埋~ 景仰景仰
BRS 發表於 15-11-2012 06:46 PM

黏土只是對某幾隻特別有興趣的先入, 也不是入坑呢~:77:
真羨慕你有Saber~~我只有妮亞同Neris
密斯威爾 發表於 15-11-2012 09:50 PM

其實DD也是某幾隻特別有愛的才入手.
SABER 真係怨念物, 尤其是 SABER LILY...錯過了真係追都追唔返.
小弟的SABER EXTRA 同 SABER ALTER 也是早前 VOLKS 接受網訂才有幸入手.:78:
真羨慕你有Saber~~我只有妮亞同Neris
密斯威爾 發表於 15-11-2012 09:50 PM

DD Nia 是極級好物啊!我就是被她的眼迷倒了才買下第一隻DD. :shy:
樓主會唔會訂哩隻:36:
from cyergundam blog
樓主會唔會訂哩隻
from cyergundam blog
kai2002002 發表於 16-11-2012 09:17 AM

呵呵~~ 當然會~ :78:
已向在玩具店工作的朋友說好了, 一出便會幫我下訂~  :51:
我都後悔緊點解唔量產多D

我之前都執著要入番SABER EXTRA, ALTER SABER,  但見到 ...
Xenon 發表於 15-11-2012 10:00 PM

要量產 MISAKA 真係要大愛先得. 幸好我未看套 Animation~~
色移問題呢....我都唔敢攪.....因為 figma 有消光,用 thinner 就會連消光也一起抹走...所以好頭痛.....
無入 伊吹萃香呀
我見佢條裙好大,好似會好徙位....所以無入呀,吉兄是否推介這隻?? :handshake ...
fktuen 發表於 11-11-2012 01:39 PM

因為東方五機欠一人所以推介一下~

P.S.大大對DD超有愛,我只有理奈:56:
現時正考慮第二水樹(sakuya)或DP28既蒼崎青子中:26:
因為東方五機欠一人所以推介一下~

P.S.大大對DD超有愛,我只有理奈
現時正考慮第二水樹(sakuya) ...
吉野凜花 發表於 18-11-2012 03:31 AM

小弟會因為套衫而選 蒼崎青子 :love:

小弟會因為套衫而選 蒼崎青子
fktuen 發表於 18-11-2012 01:54 PM

agree with dresses:43:
bro F,
time to change topic to FIGMA分享會 la ~

:71::$:):77: Support !!
bro F,
time to change topic to FIGMA分享會 la ~
Support !!
S20081997 發表於 19-11-2012 01:38 AM

Thanks for the support Bro S~~ I'll change the name. :77:
Hopefully this could get more discussions among figma fans. :)