Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 竹谷隆之 x 鬼木佑二 x Hottoys Samurai Predator 開盒圖+短片

其他認同,只回應呢part

程度?用你把尺定我把尺??
你從何知道好多人根本唔在乎的地台??
有人開post ...
Code 發表於 27-8-2012 10:47 PM

程度,其實係會有客觀標準的,
例如偷粒糖同偷間廠理論上都係偷,
但上到法庭會判刑一樣嗎?
那當然不會吧,根據D咩去分呢?
就係所謂的客觀標準,
例如一個頭比一個座緊要那是不用爭辯的

當然,你是對的,
我認為個座唔重要,係我主觀了~
出隻貨姐………又嘈……都吾明有咩好嘈
都係嗰句,
一流產品、九流公司!
而家大家所針對的唔係佢嘅產品,
佢嘅產品可以話係 ...
qiy 發表於 27-8-2012 10:37 PM

熱咩誠啫!成日熱誠熱誠,做生意呀大使!我都唔明,一個生意佬的門面說話,你地做咩硬係執住嚟講嘅者,還是三歲小兒嗎?無找錯錢你仲想點?
其他認同,只回應呢part

程度?用你把尺定我把尺??
你從何知道好多人根本唔在乎的地台??
有人開post ...
Code 發表於 27-8-2012 10:47 PM

咁驚間公司呃你,咪鬼幫襯佢啦!
熱咩誠啫!成日熱誠熱誠,做生意呀!我都唔明,一個生意佬的門面說話,你地做咩硬係執住嚟 ...
hk小文 發表於 27-8-2012 11:15 PM

你又講得好難聽,不過我又覺得講中左...:42:
我諗剩係個台都要二仟以上...................
hk小文 發表於 27-8-2012 11:09 PM

如果公仔二千加地台二干,合共4千我都制架:77:
我依家係話班人響度嘈冇用~重影響到其家人~
呢個post係講武士p~但你地淨係響度嘈地台~
唔好講到自己咁清 ...
lcm44bb 發表於 27-8-2012 11:07 PM

佢地提個地台就係想延伸一個可能性--ht會重拖故技
響度嘈贏你當然無意思,不過見到各家自掃門前雪就真係好可悲
溫水煮蛙既情況正正適合你,之前係$50,今日係地台,將來係頭鵰又有幾奇

p.s
由頭到尾得一位師兄提地台事件,重要係提左一次,
係你地咬住佢唔放先有其他人加入,你咁清高就無視佢,咁咪唔阻你囉
係呢個台就好啦
brucehung 發表於 27-8-2012 10:46 PM

如果真係呢個就死得人多囉。
圖片轉載自OMG and Gary
takeya00 發表於 27-8-2012 02:12 PM

Thank you for your sharing.
程度,其實係會有客觀標準的,
例如偷粒糖同偷間廠理論上都係偷,
但上到法庭會判刑一樣嗎?
那當然不會 ...
the_crow 發表於 27-8-2012 11:10 PM

其實地台都不是話最重點,係怕HT以後無左LE樣果樣或貨不對版咁。
話曬D公仔喜愛先買,加上又未必會返出,盡可能想佢出得齊件&同版似九成啦!
頭像被屏蔽
回復 71# Vendetta

我剩係覺得你應該諗下令壽堂感受,快些去看精神科。
入嚟想了解吓呢隻係乜料,點知又係討論緊營商之道!有d仲搬埋親朋戚友出嚟,玩figure原來咁多學問:59:
佢地提個地台就係想延伸一個可能性--ht會重拖故技
響度嘈贏你當然無意思,不過見到各家自掃門前雪就真係 ...
Code 發表於 27-8-2012 11:21 PM

>takeya00樓主:
對吾住,請原諒我再out topic。

>Code兄:
明白,但我估今次都吾係第一次有人係啲正常分享到措啲二抽插,所以大家先至忍吾住出聲姐。正如我之前以下所講:
“其實都係睇大家識吾識咩野叫做“互相尊重“姐。本人明白你們(由其係聲討區的幾位主管)因HT的不是而對這所公司有不滿和想做一些衛護大家的追討(當然吾係因為錢銀上個十元八快)。但當你地係聲討區到識得叫個啲持中立/相反聲音的人收聲、吾支持就死開、吾好係到留言既同時。也應該識得吾好係人地啲正常討論/分享post到借啲二去討伐你地口中所講不能原諒而又要繼續幫襯既專貴品牌。

最後重申一次,小弟並不是覺得你們的追討有什麼不是,而只係想這裏可以多點和諧。正所謂你有你地追討、我有我地分享/正常討論。完“
回復 1# takeya00

其實,我覺得呢隻好正!
而且我超愛竹谷嘅修改!可惜,我都係近排先留意12"
早排想追返張單,又想追隻war machine喎!
:no:
等去咗現貨睇下情況點物啦:unhappy: