Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 竹谷隆之 x 鬼木佑二 x Hottoys Samurai Predator 開盒圖+短片

我都同意!!!
其實電影角色都係創作虛構出嚟,
我個人覺得唔駛太框住嘅,
況且今次隻P仔主題係AVP,都係CROSSOVER嘢,所以空間應該俾多D!
Hottoys 做得最錯既就係,d figure 出得太靚,吸引了一批沒玩開 figure 的人,一批以為一仟幾百大曬的”專家 ...
hk小文 發表於 27-8-2012 04:44 PM
雖然你講野唔係咁客氣,我是認同你的觀點。
Hottoys 做得最錯既就係,d figure 出得太靚,吸引了一批沒玩開 figure 的人,一批以為一仟幾百大曬的”專家 ...
hk小文 發表於 27-8-2012 04:44 PM

我只對事唔對人,ht依家係有錯在先唔道歉不特止仲做埋d鬼祟野,佢係有錯,之不過同佢做figure有幾靚同有幾底玩係兩回事黎,就好似一個你要好的好朋友平時對你好好,忽然間雞姦左你一樣,你可以當無事發生?!你會覺得佢之前對你好好所以你會原諒佢(你好享受另計)
我只對事唔對人,ht依家係有錯在先唔道歉不特止仲做埋d鬼祟野,佢係有錯,之不過同佢做figure有幾靚同有幾 ...
emilykls 發表於 27-8-2012 07:10 PM

:58:可能有人覺得好舒服,好享受
但我絕對接受唔到,所以會支持部份Ching 爭取到底
我只對事唔對人,ht依家係有錯在先唔道歉不特止仲做埋d鬼祟野,佢係有錯,之不過同佢做figure有幾靚同有幾 ...
emilykls 發表於 27-8-2012 07:10 PM

Hottoys 今次做法係有錯,亦應該跟spec賠償返個stand俾人,但啲人都唔好講到hottoys係專登呃你地,係呃都唔會呃個stand咁小野。有啲人仲講hottoys遲啲會呃埋啲可動眼、頭雕等,正常人諗都知唔會啦,理性去追討我絕對讚成,成日響網上咒罵,連亞陳生都閙埋,咁就無謂啦。

問題就在於程度,如果今次係少左個頭,再大反應我都唔出奇,
但今次只係少左一個好多人根本唔在乎的地台(當然,都係HT錯),
有部份人就借勢講到HT垃圾一樣一文不值,
其實又有須要嗎?

用你個"朋友"比喻,
如果佢係殺左你親人,
你點報復我都理解(理解唔=認同)
但佢只係撞到你一下,你就殺佢全家,
講到佢毫無優點....
咁你之前又同佢FD....?

SORRY離左題,MK1台座問題不在此回了,謝過
但今次只係少左一個好多人根本唔在乎的地台( ...
the_crow 發表於 27-8-2012 07:28 PM

如果香港可以有多啲好似Ching 你咁有理性嘅人,社會可以安寧啲丶和諧啲。
哦,原來係古代人....
不過古代冇書讀,唔識字唔明理都係好正常,
到而家都仲係認為大家係為左個地台而 ...
kafai1978 發表於 27-8-2012 04:57 PM

其實都係睇大家識吾識咩野叫做“互相尊重“姐。本人明白你們(由其係聲討區的幾位主管)因HT的不是而對這所公司有不滿和想做一些衛護大家的追討(當然吾係因為錢銀上個十元八快)。但當你地係聲討區到識得叫個啲持中立/相反聲音的人收聲、吾支持就死開、吾好係到留言既同時。也識得吾好係人地啲正常討論/分享post到借啲二去討伐你地口中所講不能原諒而又要繼續幫襯既專貴品牌。

最後重申一次,小弟並不是覺得你們的追討有什麼不是,而只係想這裏可以多點和諧。正所謂你有你地追討、我有我地分享/正常討論。完
但今次只係少左一個好多人根本唔在乎的地台( ...
the_crow 發表於 27-8-2012 07:28 PM

其實我真係唔明你想表達d乜?(少左一個好多人根本唔在乎的地台),講咁耐你只係覺得人地成班為左個地台嘈,其實實情係嘈乜你自己爬下文啦,唔再多作解釋了
回復 36# the_crow

容許我學你個口吻講一次,
我叫左碟半肥瘦叉飯, 點知佢俾晒D肥到出油既叉燒,
無瘦叉, 我都唔應該去投訴, 同老細理論就更加無謂喇!
當你係大集團既叉飯, 幾廿蚊, 人地俾咩你食就食喇, 你無資格投訴!

大佬, 一間野係講信譽, 咁大間野鬼能鼠鼠去偷工減料,
尼次就睇到佢偷工左件地台, 咁下次呢?
你地唔出聲, 下次偷膠, 偷到用千幾銀買隻HG返黎咁,
你玩喇!
我無訂到件MARK 1, 我都無咁多大大講緊咩,
咩叫愛之深, 恨之切, 睇你都唔係好愛姐!
講咁耐你只係覺得人地成班為左個地台嘈

你真係唔明我講咩,我都不多作解釋了,
看倌們自行判斷吧
回復 33# emilykls

其實唔係好需要同位仁兄理論,
用一套拖捨既理論去講根本無結果,
我又無叫阿陳生平俾我,
我只係想要返你開價俾我, 而我可以要返既野姐,
公平易原則, 位仁兄未必明白架!

為既係自身利益又好, 後面追PRODUCT的人利益都好,
我覺得都係要去投訴, 違反原則就係違反, 唔會因為多同少而有不同!
回復  emilykls

其實唔係好需要同位仁兄理論,
用一套拖捨既理論去講根本無結果,
我又無叫阿陳生平俾我 ...
maxcyeung 發表於 27-8-2012 08:58 PM

回復  the_crow

容許我學你個口吻講一次,
我叫左碟半肥瘦叉飯, 點知佢俾晒D肥到出油既叉燒,
無瘦叉,  ...
maxcyeung 發表於 27-8-2012 08:52 PM

其實我冇反對過去追討,我亦講到明係HT錯,
公平原則冇你講得咁難明,
我重點係
"有部份人就借勢講到HT垃圾一樣一文不值,
其實又有須要嗎?"

有部份人下下由一個缺點放大到一無是處,
這樣真的並無不當?

只可以講句...社民連成功了...
回復 43# the_crow

師兄由佢LA,觀點唔同講咩都無謂,HT我近期都不滿佢D銷售手法,隻MARK 7 十日都無就CUT單,成日要人排餐死,但佢D FIGURE有真係超班,隻MARK ONE真係靚過VERSION ONE 好多,呢隻大師竹谷P仔,我係咁多張訂單最期待一隻,希望HT唔好撻Q
其實我冇反對過去追討,我亦講到明係HT錯,
公平原則冇你講得咁難明,
我重點係
"有部份人就借勢講 ...
the_crow 發表於 27-8-2012 09:17 PM

所以近幾年咁多只有佢講係啱晒人哋錯晒嘅政黨出現。