Toysdaily 玩具日報

查看: 65144|回復: 297

[Hot Toys] DX12 BATMAN集中討論 已發現最新問題 已加圖7/22

所有 DX12 BATMAN請集中在此post內討論(版主改的)

燈光對DX12不利

心口LOGO 反而係DX02 做得真D

最新發現問題.

唔好意思 咁多位CHING 我又開帖了
上次我話LOGO同1/1有出入
結果比幾位師兄插 話我又要罵又要訂

我個人好鍾意BATMAN 因為無買DX02 所以我好執著DX12
世上沒完美 我地應該討論下點樣改好隻BATMAN
改到更真 更靚 更現實
唔好成日討論D抄家 C奶 排隊 等等
希望得到大家幫助
我向大家保證我100%唔係抄家

可能咁多位師兄覺得我既說話好低能 (因本人只得18歲 希望咁多位見良)
今次我係FACEBOOK見到張相
同我既睇法一樣 都係覺得出左D問題(雖然不大)

咁多師兄請過目
講下心口LOGO了 上次就比某D師兄插完 可能我講得唔夠細節

對比電影THE DARK KNIGHT RISES
按電影劇照 可放大

其實心口蝙蝠圖案既線條真係有分別.......
ht蝙蝠頭位置係直線,而戲服係斜既,其實 ...
neo.L 發表於 9-7-2012 03:21 AM

以上問題 DX02 BATMAN都大部分做得好過今次 我個人唔認為改一改番好心口就會影響回彈問題
精益求精 唔代表雞蛋裹挑骨頭 只係更上一層樓

我個人立場認為今次絕對有進步 但係最基本既地方 把握得唔好

要插要罵 隨便~~
點解dx12會無左最基本既正常咀型:42:
除左呢點其他都覺得幾滿意:71:
no changes in Rises ??
點解dx12會無左最基本既正常咀型
除左呢點其他都覺得幾滿意
KAN0529 發表於 7-7-2012 12:44 AM

最基本既野 佢都做唔到= =

其他都OK啦
如果唔會咁回彈~~
已經一大進步了~~~~:71:
頭像被屏蔽
同dx12有得打ger應該係個頭姐

我覺得dx02個頭反而窄左d

你而家dx12出黎效果有d似mms01嘅輪廓+dx02嘅可動眼
Ht配返個正常咀型啦唔該:31:
何為正常咀型???
何為正常咀型???
炒飯俠 發表於 7-7-2012 01:44 AM

其實圖1合埋個嘴果個係咪已經算係所謂的'正常咀型'.....?
頭像被屏蔽
其實我好想ht今次出埋最底個張圖個場景!
回復 10# 炒飯俠

DX02中間果個
DX12
實物又未有
大貨又字出
點樣睇真D?:44: